Honnan lehet tudni, hogy valaki balkezes volt és átnevelték?
A szüleim szerint nem voltam balkezes, mégis sok dolog a bal kezemmel könnyebben megy. Pl. ételek kavargatása ( ilyenkor mindig mondják, hogy milyen idétlenül áll a kezemben a fakanál, mégis sokkal természetesebb nekem bal kézzel kavargatni, mint jobbal stb.) Hallottam olyanról, hogy van egy egyszerű teszt, miszerint ha összekulcsolod a kezed természetesen, és amelyik hüvelykujjad felül van, "olyan" kezes vagy. Ha pl. jobb hüvelykujj, jobb kezes. Ez mennyire igaz? Van még hasonló teszt ezzel kapcsolatban?
Elnézést, ha rossz kategóriába írtam:$
Én balkezes vagyok,de mondjuk ollózni csak jobból tudok:)
Amúgy igen,valószínű balkezes voltál eredetileg,de így meg legalább mind a 2 agyfélteked tudod használni:)
Nálunk (férjemmel) voltak viták, hogy ki milyen kezes.
Elvileg mind a ketten jobbkezesek vagyunk, mégis ő máshogy fürdeti a babát, én bal kezemben tartom jobbal mosom, ő fordítva. Szerinte én balkezes vagyok, vagy mindkettő.
Barátnőm mondta, hogy a seprűt hogy fogja meg valaki az is számít, de már nem tom.
Amelyik kezeddel húzod és lejjebb fogod olyan kezes vagy azt hiszem, mert a másik kezedet a végére csak úgy lazán teszed. Vagy fordítva? A végén irányítod a seprűt?
Mindkét gyerekemet mindig bal kézzel fogom meg, nekem úgy biztonságosabb. Jobb kézre nem állnak valahogy.
Érdekes, de télleg én sem tudom eldönteni.
Jó, írni nem tudok bal kézzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!