Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Megítélő, tervező és Észlelő,...

Megítélő, tervező és Észlelő, spontán?

Figyelt kérdés
Elmondanátok mit jelent ez a két fogalomkör? Személyiség teszteken nekem mindig at észlelő spontán jön ki pedig szerintem én teljesen tervező típus vagyok.
2013. márc. 30. 01:34
 1/1 anonim ***** válasza:

(Előre leszögezném a válaszom részben saját vélemény, nem hivatalos álláspont, nem vagyok pszichológus :) )

Szóval

1. nem mindegy, hogy milyen arányokkal, mennyire egyértelműen jön ki nálad, hogy észlelő típus vagy. Nem minden ember orolható be egyértelmű néhány kategóriába (sőt!) Lehet, hogy rád egyszerűen ez a tulajdonság nem olyan jellemző.

2. A személyiségtípus (szerintem) nem 100%-osan vág egybe azzal, hogy az életben konkrét esetekben hogyan cselekszel.

Pl. én teljesen egyértelműen spontán észlelő típus vagyok, ezerszer jobban szeretem a kötetlen dolgokat, folyton folyvást új dolgokba kezdek bele, mindig más érdekel, folyamatosan gyűjtöm az új infókat, stb-stb... DE a munkám és az életem általában megköveteli, hogy egy átlátható rendszer legyen körülöttem, tehát, ha a kérdés arra vonatkozik, hogy részletesen vezetem-e a naptáramat, rendet tartok e lakásomban, megszervezem, hogy mikor mit fogok csinálni, akkor mindenre igen lesz a válaszom.

3. A kérdésre konkrétan sajna nem tudok jobb választ, mint amiket a leírásokban nyilván elolvastál (pl.: [link] annyit tudok mondani, hogy ha nagyon érdekel, olvasgasd a teszteket, figyeld meg, hogy mely kérdések vonatkoznak kifejezetten a J-P párra, és akkor tisztázódik a dolog. :)

2013. márc. 30. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!