Szlovákia történelme olvasható valahol a neten?
Nem a magyarok által írt szlovák történelem érdekel hanem a szlovákok áltat írt szlovák történelemre.
Az érdkelne,hogy ők mit tanítanak,ők hogyan látjak saját történelmüket.
A szolásos keresők a magyar verziót adják.Vagy mást is?
Ha lesz többidőm regálok,most csak gyorsan.
Angolul sajon nem tudok.Ha németül lenne azzal jobban megbírkóznék.
Igen,én is azt akartam mondani,hogy ha nem tartoznak magyarországhoz,nem is különülnek el és nem is biztos,hogy létrejön a szlovákság.Lehet,hogy csehek lennének.
Ezt gondolo nem mondják arrafelé.
Azért a lengyelk már elkülünöltek ebben az időben. Mieskó elöbb volt mint István?
Igen,jöttünk,mi barbár magyarokés a szlávok közé fészkeltük magunka.Olvastam. Arról tudnak,hogy azért ,igaz a sját védemünkre,de mi is telepítettük őket és földet adtunk nekik. Gonoldom ez sem tanítják.
Meg,hogy anyira nem is voltunk barbárok és nem minden tőlük tanultunk?
Amire egyr több a bizonyták is ahogy olvasgatok.
Erről a csernóvóról már hallottam csak azt nemhogy a rendőrok egy rész is szlovák volt. Akor miért fogják (csak) ránk? Ezt megemlítik a törikönyveik?
Ponotsan nem tudom mi ez a népírtósdi csak,mint nem feldolgozott sérelmet olvastam vagy halottam valahol. Hogy ilyet csináltunk mi magyarok.
Viszont nekünkis el kell fogadnuk,hogy keresik a helyük és a történelem fontos identitásforrás ehhez.
Mi inkábba reálisan,a valósgtól kevésbé elrugaszkodva próbálunk történelmet írni,ők ha kell kitalálnak.Szeretnének önmaguk lenni,gondolom én.
A mi történelem kutatásunk sem tesz meg mindent,hogy kiderítse honnan jöttünk.
Nos igen,ahohy a Habsburgok lenyomtank minekt akkoriban mi is próbáltunk másokat. Póbálutk elkülöníteni ami magyar. Nacionalizmus. Nem feltétlenül negatív értelemben inkább önazonosság és fennmaradás szempontjából.
(náluk is lehetett? van?)
Csak,mint tudjuk a szar lefelé folyik éa amit katunk a sógoroktól azt tovább is adtunk keverve a miénkel,nem?
>>Egyébként a válaszaim értékessége csak a vallási fanatikusokkal és szektásokkal való vitatkozás miatt alacsony... (Állandóan lepontoztak.:))<<
ezt nem is értem. Énmeg nem tudom hol,mire és miért kell pontozni.nem szoktam.
Csak beszéletni valakikvel ilyesmiről úgy,hogy nemdúlnak benne az indulatok,és nem szélsőséeg magyar nacionalista.
Kicsit megérteni a helyzetet,félreértéseket tisztázni.
I. Miesko hamarabb volt, mint István. Ő lengyel egyébként.
"Arról tudnak,hogy azért ,igaz a sját védemünkre,de mi is telepítettük őket és földet adtunk nekik."
Nézd, a 21. századi hivatalos magyar álláspont szerint a honfoglalás után közvetlenül 250-350 ezer ember élhetett a Kárpát-medencében, ebből 100 ezer lehetett a magyar. A szlovákok ősei már jó ideje a Kárpát-medencében élnek. Természetesen a történelem bizonyos pontjain indokolttá vált az idegen tömegek idecsábítása (pl tatárjárás után), de a szlovákok ősei már a honfoglalás előtt itt éltek. Az igaz, hogy fokozatosan terjeszkedtek lefelé is, de nagyjából szerintem ennyi. Bár én is olvastam egyéb elképzeléseket.
Csernová? Nos, mivel a csendőrség a magyar hatalmat szolgálta és annak az intézkedéseit követte.
Egyébként a nacionalizmussal, nemzeti öntudattal semmi baj, inkább a sovinizmussal van baj.
Egy érdekes dolog, amiről nem esett szó. A legnagyobb történelemhamisítás a szlovákok és részben csehek részéről a békeszerződés megkötése előtt volt. Olvasd el pl Benestől ezt a pamfletet: Zúzzátok szét Ausztria-Magyarországot! (alcím- A csehszlovákok mártíriuma a történelem tükrében)
Ez és ehhez hasonlók magyar- és németellenes írások, amelyekkel befolyásolni akarták a győztes hatalmakat azért, hogy azok hagyják jóva Csehszlovákia elképzeléseik szerinti megalkotását, egyébként ezek hatással voltak a győztesek magyarokkal és németekkel kapcsolatos elképzeléseire is.
"A legnagyobb történelemhamisítás a szlovákok és részben csehek részéről a békeszerződés megkötése előtt volt."
Ezt korrigálom: A legnagyobb történelemhamisítás a szlovákok és csehek részéről a békeszerződés megkötése előtt volt. Ebben bizony a csehek is kitettek magukért.
Viszont egyébként a csúsztatások inkább a szlovák történelemképre jellemzők.
Tessék, itt van németül :):)
tudom,hogy Mieszko lenygel volt.
Köszönöm a német címet.elfogom olvasni.
A hamisítás megtörtént és szerinem már nem lehet visszacsinálni. A szlovákok nem fogják a külföld ,meg az a történlem nézete fogadja el amit az ország saját magáról állít.
Szerintem e maygar történelme írást nem fogják annyira figyelembe venni tőlünk se nyugatra se keletre.
(Pesze a maygar doplimácia is gyenge. Nekünk nem fontos,hogy mások megismerják a mi történelmünket.)
Se minet se másokat nem zavar aha hamisítják és mellette lopják a történelmünket.
Felettéb érdekes,hogy minde olyan nemzetnek amelyik nem szereti a maygarok ütközik a történelem írásuk a mienkével és persze mi tévadünk,mert ők tévedhetetlenek.
Szóval tudnak a mi részünkről történt telepítésekrő.
Ost mondta nekem valaki,hogy Pozsonyban azt mondják a turistákna ,hogy koronázó város volt.Csak nem teszik hozzá,hogy a MI koronázó városunk. Ez igaz?
bocsi a helyesírásért siettem.
Szeintem a történészeket nem érdekli a csúsztatás,átírás a szlovák részről.
Le fognak minket járatni ahol csak tudnak és be fognak tartani ahol csak tudnak.
Van vagy volt visszhangja szlovákiában vagy külföldi fórumokn az Ősszlovákok kifejezés bevezetésének?
köszönöm.
Mondjuk arra is kíváncsi lennék,hogy mit tudnak más országok szlovákiáról, a történelméről,arról ahogy írják meg kettőnk kapcsolatáról.
Valaki tud erről valamit?
Nyugaton az ősszlovák viszhang? Más országok,hogy látják a szlovák törtéelem írást?
Vajon tudják,hogy amit ott látnak annak egy része a mi történelmünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!