Tényleg léteznek/léteztek a TV-ben bevillanó, tudat alatti képek?
Halottam olyanról, hogy régen voltak a TV-ben bevillanó "kép kockák" amiket nem látunk, mert olyan gyorsan bevillanak, de hatnak ránk. Úgy hallottam, hogy pl. Bevillant a Coca Cola képe, és az ember megkívánja, és elmegy megnézni, hogy van-e itthon Coca Cola, vagy elmegy venni egyet. És nem tudnja, hogy miért, de megkívánta. És még a többi termékkekkel is így van.
Tényleg voltak /vannak ilyen "képek" amik tudat alatt ösztönöznek cselekvésre?
"Harcosok klubját kikockáznánk, kiderülne, hogy azok az "egykockás villanások" 4-6-10 kockásak,"
Megtettem: 1 kockásak.
"egy akármilyen filmrészletbe valamilyen filmszerkesztő progival vágj be egy framet és játszd le..."
Ezt is megtettem, jól észrevehető a kép.
"reklámot szinte az egész világon mindenütt (így kishazánkban is) törvény?"
Konkrétan melyik törvény? A reklámtörvénybe ilyen nincs! (2008. évi XLVIII. törvény)
Konkrétan írd le melyik törvény tiltja!
nem tudom, te melyik reklámtörvényre alapozva állítod ly nagy magabizotssággal, hogy az nem tartalmaz ilyen tárgyú tiltást, de szívesen segítek.
íme:
1997. évi LVIII. törvény
a gazdasági reklámtevékenységrõl
2. § E törvény alkalmazásában:
s) Tudatosan nem észlelhetõ reklám: olyan reklám, amelynek közzétételekor - az idõtartam rövidsége vagy más ok következtében - a fogyasztóra lélektani értelemben a tudatos észleléshez szükséges ingerküszöbnél kisebb erõsségû látvány, hang- vagy egyéb hatás keltette inger hat.
Általános reklámtilalmak és reklámkorlátozások
6. § (1) Tilos közzétenni burkolt és tudatosan nem észlelhetõ reklámot.
szívesen, máskor is :)
most látom, hogy te az új reklámtörvényben nem találtad az ilyen irányú tiltást...
keresd szorgalmasan - szószerint ugyanúgy benne van, mint az 1997- esben...
ha az zavart meg, hogy az új törvényben más számozás alatt található, akkor segítek:
a 11.§ alatt leled meg...
"A reklámtörvénybe ilyen nincs! (2008. évi XLVIII. törvény)"
bizony van....
nem olyan nagy terjedelmű az a törvény, hogy ne lehetne könnyen megtalálni a 11.§- t.
ha a "kísérleteidet" is olyan odaadó figyelemmel végezted el, mint ahogy a reklámtörvényt tanulmányoztad, akkor engedd meg, hogy kétkedéssel fogadjam az "bizonyítékaidat"
milyen kép van bevágva a harcosok klubja végén? (elaludtam rajta, régebbről meg nem emlékszem ilyenre)
bocsi az offért, csak kíváncsi lettem...
"Ti nagyon hülyék vagytok. Jézusom. Nem lehet."
igazad van, kedves barátom - az egész világ hülye, csak te vagy helikopter :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!