Kit törölnél ki a történelemből?
Csak hogy ne a kérdésre válaszoljak:
Azoknak akik ki akarják törölni Hitlert, Sztálint, Orbán Viktort vagy akárkit aki zsarnok és szenvedést okozott, küldeném Pilinszky egy mondatát, melyet a holokauszt kapcsán mondott:
"Mindaz botrány, ami megtörténhetett és mindaz szent, ami megtörtént."
Most miért lett kitörölve a kommentem? na szép ezzel most felfedték a moderátorok magukat hogy kik is ők valójában..
tök normálisan válaszoltam, hogy senki ne alkosson véleményt Hitlerről, anélkül hogy tisztában lenne a munkásságával és elolvasta volna a Mein Kampf-ot. Én ezeket megtettem és továbbra is a 20. század egyik legkiemelkedőbb embere, és ezért nem törölném ki őt a történelemből, hogy válaszoljak egy kérdésre.
Tök érdekes, szerintem két dologra lehet itt gondolni:
1., Kinek a kitörlésével lenne jobb a mai világban élni?
2., Kinek a kitörlésével lennének a múlt eseményei érdekesebbek?
Az 1., szempontból az elfajult személyi kultuszú diktátorok (pl Hitler, Sztálin, Rákosi), meg akik az atombombát ledobták, szerintem törlendőnek tekinthetők.
A 2., szempontból pedig: érdekelne például, hogy ha egy-egy zseniális elmét kitörlünk, akkor mi történik, hogy fejlődött volna tovább az emberiség. Mondjuk Newtont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!