Megoldás? Egy téglatest éleinek aránya 3:4:5. Térfogata 300cm3. Mien hosszúak az élek?
Na "mienek"?
Ez a feladat annyira triviális, hogy nincs rajta mir magyarázni.
Az szerencse, mert ezen nem is nagyon van értenivaló.
Behelyettesítesz a téglatest térfogatképletébe, rendezed és kész is a megoldás.
Hogyan jön ki a 300? a*b*c
A arányokat tudjuk:3:4:5
Vagyis A oldal egyenlő 3 valami, B oldal egyenlő 4 valami és C oldal egyenlő 5 valami. Ezek a valamik egyenlőek. Nevezzük inkább X-nek. Vagyis 300=3X*4X*5X
Ha összeszorzod, akkor megkapod, hogy 300=60X. Ebből megkapod, hogy az X, a valami mennyi. Ezt a valami megszorzod 3-mal, és megkapod az A oldalt. Ugyanezt a valamit megszorzod 4-gyel, a B oldal arányával, és megkapod a B oldalt. Ugyanez a C oldallal.
Gratulálok agyaska! Próbáltalak rávezetni, hogy gondolkodj, hidd el nem árt! Ezen a feladaton nincs mit nem érteni, le kell írni és meg van oldva, de te még erre sem vetted a fáradtságot, csak habzik itt a szád, hogy nem érted.
Erre jön valaki, aki beböfögi az amúgy hibás megoldást. Valóban, a leckéd kész van (hibásan), le van a gond, de te egy kicsit sem lettl okosabb.
Ezek után mg voltam olyan rendes, hogy szóltam, hogy hibás a megoldás és még én vagyok a bunkó, meg okoskodom...
Te ígyis-úgyis megbuksz, de ezek után segítsen neked a jó édes anyukád...
Shadow, ezt nagyon benézted...
Szó sincs hatványozásról.
A valamennyit jelöljük x-szel, ekkor ugyebár az élek rendre: 3-szoros, 4-szeres és 5-szörös. Ez SZORZÁS művelet, azaz 3x, 4x és 5x.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!