Pontosan mire is jó ha van valakinek egy nyelvből középfokú nyelvvizsgája?
Figyelt kérdés
Azért érdekelne , mert ahogy néztem diplomához ilyen szakirányú középfok ( asszem ) vagy felsőfok a jó, igaz ez?
Másik : Érettségi pontoknál 2 emelt szint az 100 pontot ad, nyelvvizsga így már nem is számít + pontnak?
Illetve ha csak 1 emeltem van meg 2 középfok akkor max 90 pontot lehet érte kapni?
Egyáltalán akkor mire kell a nyelvvizsga?
2013. febr. 26. 18:25
1/2 anonim válasza:
A nyelvvizsga arra kell, hogy papírral igazolhasd a nyelvtudásodat. Persze nem ez mutatja meg, ki milyen jól beszél adott nyelven, de sok helyen kérik, hogy legyen. Például egyes munkahelyeken a jelentkezés alapfeltétele valamilyen nyelvvizsga, vagy bizonyos szakokon a továbbtanulásnál is jelenthet pluszpontokat, sőt, néha a diplomához is kell.
2/2 anonim válasza:
A nyelvvizsga azért kell, mert különben nem tanulnál nyelveket és ebben a nemzetközi világban sokakkal nem tudnál szót érteni. Mellesleg pedig néhány helyen az érte kapott papírt meg kell mutatni. Az egyetem meg így akar ösztönözni, hogy na akkor kezdj el tanulni, amikor már késő lesz.
De ha te ettől teszed függővé, hogy legyen nyelvvizsgád, elég kevés az esélyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!