Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az ember honnan származik?...

Klgdrtz kérdése:

Az ember honnan származik? Minek higgyünk a történelemnek (majmokból), vagy a bibliának (Ádám és Éva)? SZERINTED?

Figyelt kérdés
2013. febr. 15. 20:13
1 2 3 4
 11/34 2xSü ***** válasza:

Az, hogy te mit hiszel, az a te dolgod végül is. Nincs is ezzel semmi gond. Nem tudjuk ellenőrizni, hogy te mit álmodtál meg, mi valósult meg, főleg nem tudjuk azt eldönteni, hogy ebben mennyire van szerepe annak, hogy mivel hittél az álmodban, ezért tettél is érte óhatatlanul, hogy igazzá váljon.

De azért hadd jegyezzem meg, hogy ha egy a keresztény Istenben nem hívő, Jézust nem isten fiának tartó személlyel szemben próbálsz a hited mellett érvelni, akkor teljesen felesleges Jézus szavaival érvelni, mert aki Jézust csak egy nagy tanítónak, vallásalapítónak tartja, de mindenképpen embernek tartja, az Jézus szavait is, pontosabban azt, amit ma annak tartunk, ennek megfelelően fogja fenntartásokkal fogadni, szimbolikusan értelmezni, stb…

De a lényeg. Te hiszel valamiben. Ez egy dolog. De megint más dolog olyan kijelentéseket tenni, mint „A tudomány emberei.akik pedig oly nagy vehemenciával érveltek Isten léte ellen,ma épp a tudománnyal bizonyítják: "Mégis van!”. Ezt semmi nem támasztja alá. Még a Biblia sem. Mármint azt, hogy ma a tudomány bizonyítaná Isten létét. Mármint hogy a tudomány. Remélem érthető miért emelem ki kétszer is. Az megint más, hogy magánemberként kik mit nyilatkoznak úgy általában a témáról, foglalkozástól függetlenül.

Szóval ha annyit írtál volna be, hogy „Szerintem Isten teremtette az embert”, esetleg kijavítottad volna Marci024-et, hogy nem 7 nap alatt teremtette Isten a földet, akkor arra szót sem emeltem volna. Én örülök, ha valaki hívőként jobb emberré válik a hite által. Ezzel nincs semmi gond, ha nem akarja a hitét ráhúzni olyan dologra, aminek semmi köze hozzá.

2013. febr. 16. 22:54
 12/34 anonim ***** válasza:

Nagyon komolyan mondom,már nem akartam senkinek se írni ebben a témában. de mert megnevettettél a címeddel. 2xSü azaz SüSü (neveddel? hogy írjam) mégis válaszolok neked,mégpedig úgy,mintha te is normális lennél.

Azt tudod rólam,hogy hiszek.Azt is elhiszed talán,hogy nem akarok magamnak olyan rosszat,amit ellenségemnek se kivánok,tehát ha akartam volna se befolyásoltam volna magom ilyen mértékben.

Az írásomról már csak annyit: Az elején írtam. Úgy legyen irgalmas hozzám a Mindenható az öröklétben (stb.)amilyen tisztán,igazul bántam én a szavakkal.

Más: Ha valaki Jézust csak egy nagy tanitónak tartja,azzal már nekem aligha van beszédem. Nem szoktam győzködni.Pál apostol is mondta "...ne bocsátkozzatok szócsatákba."

Jézus esetében a szimbólikus értelmezés kizárt. Az,hogy megengedte,hogy keresztre feszítsék,ez nem szimbólum,ez történés volt.

Más: A Biblia hogy támaszthatná alá a ma élő tudósok állítását,hiszen az cirka 19 évszázaddal előbb írták!

Már említettem: Nem szoktam győzködni. Most se teszem,mert

1. remélem van még ideje megtérni a hitetlennek.

2. Isten trónján Isten ül majd az itélet napján és Ö itél majd nem én.- Értelmetlen lenne tehát aggódnom miatta.

Egy megállapításra azért fel kell hívjam a figyelmét még a hitetlen embernek is. (majd kiderül miért) "Akár Isten teremtette az embert,akár ember teremtette Istent, az embernek mindenképpen szüksége van Istenre."

Oka: A TV-ben láttam teheneket,lovakat akiknek (és nem amelyeknek) nagyon kilátszottak bordáik. Ha ezt keresztény embr tette,első vagyok aki "leköpöm" ,de még el is átkozom örökre. Még egy analfabéta is tud annyit,ha hite van,hogy ezt nem teheti. NEM egy módja van,hogy könyörüljön,ha ember.

Ugyancsak TV. Kecskeméten egy "ember" pórázon rángatta kis(termetü?) kutyáját az utcán.Az ilyet agyon tudnám verni,pedig törekszem keresztény hitre. Ez sosem volt könnyű. Ma se.

Amit az emberek tesznek egymással,azt meg te is tudod.

Ezért helyénvaló az említett megállapítás.

2013. febr. 17. 10:57
 13/34 anonim ***** válasza:

Egy vélemény megfogalmazásához vagy valaminek a kritizálásához szükséges a véleményezett / kritizált dolog ALAPOS és HELYES ismerete. Marcinak és még néhányaknak itt bőven van mit pótolniuk.

A Bibliával és a kereszténységgel kapcsolatban számos tévhit él az emberek tudatában. Ezeket csak megfelelő tartalmú és hangvételű tájékoztatással lehet korrigálni. Bíró Miklós jó szándékát nem vonom kétségbe, de a válaszai nem teljesítik ezeket a feltételeket.

Az állatok szeretete nagyon szép dolog, de az embereké még szebb. Kulturált kommunikációban minimális követelmény a beszélgető- vagy vitapartner tisztelete. 2xSü nem adott okot a "nem normális" minősítésre, sem a lekezelő stílusra.

Az egyik válaszban megfogalmazott általánosító állítás pedig, miszerint mindenki pokolra kerül, aki nem hisz a Jézus általi megváltásban, egy hatalmas tévedés, mert a Biblia nem ezt tanítja. Az ilyen kijelentések sokat árthatnak a kereszténység megítélésének, akár el is riaszthatják az embereket. Pedig a cél pont az ellenkezője lenne.

2013. febr. 17. 11:56
 14/34 2xSü ***** válasza:

> Nagyon komolyan mondom,már nem akartam senkinek se írni ebben a témában. de mert megnevettettél a címeddel. 2xSü azaz SüSü (neveddel? hogy írjam) mégis válaszolok neked,mégpedig úgy,mintha te is normális lennél.

Minden vitában eljön az a pont, amikor az leírtak tartalmával szemben az egyik vitapartner nem tud, vagy nem akar érvelni, ezért a vitapartner személyét kezdi el támadni. Ez számomra azt jelenti, hogy az illető a továbbiakban nem képes normális vitára, nincs releváns érve. Mondhatni az illető elvesztette a vitát.

A nevemet amúgy nem a szellemi képességeimről kaptam, sőt… De ez egy hosszú történet, és lényegtelen is a vita szempontjából. Mindenesetre számomra kicsit ellentmondásos, hogy valaki jó kereszténynek tartja magát, de simán lehülyéz valakit, nagyjából ismeretlenül.

Más okból is feleslegesnek tartom a további vitát. Leírok valami, azt egészen más kontextusban helyezed, így egészen más értelmezésben kezdesz róla beszélni. Írtam, hogy a „tudomány emberei” szó csúsztatás. Erre elkezdesz Jézusról beszélni – nem is volt téma addig –, majd a Jézusról írt mondataidra jelented ki, hogy „ebben nincs semmi csúsztatás”. Ez kb. olyan, mintha azt mondanám, hogy alma piros, te meg azt kezdenéd mondani, hogy bizony te inkább körtét eszel, mert az finomabb, a körte meg ugye nem piros. Mintha a két kijelentésnek bármi köze is lenne egymáshoz… Így nem nagyon lehet vitázni egy adott kérdésről.

2013. febr. 17. 12:18
 15/34 anonim ***** válasza:

Gratulálok, kedves offtopic vitázók, megint adtatok a szrnak egy pofont...

Véleményem szerint a tudományos magyarázat stabilabb lábakon áll, másrészt a tudomány sohasem kérte, hogy feltétel nélkül fogadd el amit állít. Megkérdőjelezheted. Ha tudod, megcáfolhatod. Erről szól, felülvizsgálni a már létező dolgokat, hogy helyesen értelmeztük-e.

A Biblia ezzel szemben megköveteli, hogy vakon igaznak ítéld amit állít (kinyilatkoztatás), és megtiltja, hogy megkérdőjelezd. Ha már választanom kell, az első csoporthoz tartoznék, ahol nem köveznek meg ha olyan ostobaságok ellen lépek fel, mint a teremtéstörténet.

A vallás és hit csak egy rossz biznisz, amiből páran megszedik magukat, a naív emberek kárára. Erkölcsi tanulságok levonásához nem szükséges még csak feltételezni sem, hogy a történet szereplői valósak, lásd szépirodalom. Csak az hisz el bármit is, aki fél az igazságtól.

2013. febr. 17. 12:19
 16/34 anonim ***** válasza:

NEM én neveztem őt SüSü-nek hanem ő nevezte magát annak.

Itt már az is baj,ha az ember nevén nevezi a gyereket?

2013. febr. 17. 13:13
 17/34 anonim ***** válasza:
0%

Nem csak irodalom van a világon,hanem élet is.

Figyeld a híreket. Mennyi tragédia!!! Egymás súlyosan megkárosítása,gyilkosságok. anyagiakér. Ezek ellen mit tud tenni a mindenható tudomány?

2013. febr. 17. 13:19
 18/34 2xSü ***** válasza:

> NEM én neveztem őt SüSü-nek hanem ő nevezte magát annak.

Süsü egy bábfigura. De a becenevemet is csak közvetve kaptam róla, de semmiképpen sem az értelmi hasonlóság miatt. De Süsü még a mesében sem idióta, legalábbis nem lehet azt mondani, hogy nem normális. Ehhez képest a „mintha te is normális lennél” kijelentés szerinted mennyire Istennek tetsző dolog?

> Itt már az is baj,ha az ember nevén nevezi a gyereket?

A nevem Süsü. A nevén nevezi a gyereket akkor állna fenn, ha Süsünek hívnál. A „mintha te is normális lennél” egy „cseppet” egészen másról szól.

Persze nem haragszom különösképpen, de azért szó nélkül sem mehetek el ezen kijelentésed mellett…

2013. febr. 17. 13:34
 19/34 anonim ***** válasza:

"mit tud tenni a mindenható tudomány?"

Túl sok fogalmad ugye nincs róla, mire való a tudomány?

2013. febr. 17. 14:48
 20/34 anonim ***** válasza:

"Persze nem haragszom különösképpen,..."

Hát úgy hidd el hogy ennek a kijelentésnek nagyon örültem,mivelhogy az összes negatív érzés nagyon rombolja az egészséget.Könnyen el tudom hinni,hogy az én nyombél fekélyem oka is az volt,hogy rettenetesen tudok gyűlölni (Ne mond ám el senkinek. hehehehe)

2013. febr. 17. 18:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!