Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A magas IQ miben jó?

A magas IQ miben jó?

Figyelt kérdés
2013. febr. 14. 22:59
1 2 3 4 5 6
 21/56 Wadmalac ***** válasza:
53%

Nos, nekem az elmúlt években kitöltött jobb-rosszabb tesztek eredményei 129 és 145 között szórtak.

Gondolom a pillanatnyi elmeállapot (főként az idegi kipihentség) is erősen befolyásolja az eredményt.

Mire jó?

Arra, hogy máshogy lásd a világot, mint mondjuk Győzike.

Arra, hogy ne csak testfelépítésed alapján viselhesd az EMBER nevet.

Arra, hogy ne másoktól várd a problémáid megoldását.

Arra, hogy értelmesen, hasznosan tölthesd el a szabadidődet.

Arra, hogy esetleg hasznos része legyél egy civilizált társadalomnak.

Arra, hogy életed végén ne csak az általad termelt szén-dioxiddal hagyjál nyomot magad után.

Szóval: kábé mindenre, amiért érdemes élni. :)

2013. febr. 21. 14:26
 22/56 anonim válasza:
75%
Te Wadmalac IQ teszt függő vagy
2013. febr. 21. 14:30
 23/56 Wadmalac ***** válasza:
57%

csbk: :DDDD

Csak ahányszor hülyének éreztem magam, kellett gyorsan valami hiteles bizonyíték az ellenkezőjéről. :D

Az elsőt még a Műegyetemen csináltam, a scientológiások azonnal be is akartak húzni.

Nem jött nekik össze. :D

Egyébként a MENSA már 150 alatt is felajánlja a tagságot.

Gondolom rájöttek hogy hülyül az emberiség és lejjebb kell tenni a lécet. :D

2013. febr. 21. 14:44
 24/56 anonim ***** válasza:
Kapd össze magad, még egy satnya 120-as is rájön mire, és hogyan használja a képességeit. Tudom, a magas IQ átka sokszor a kétség ,és bizonytalanság, de ahogy a tudásod gyarapodik magabiztosabb leszel.
2013. márc. 4. 00:03
 25/56 anonim ***** válasza:
100%

120? A Nyugati parkolójában lófráló félroma hontalanok IQ-ja akkor sincs 120, ha ketten együtt összeállnak. Mégis pénzt tudnak csinálni a parkolóórákból is, ami nekem eszembe nem jutott volna... Szerintem az, hogy a magad szintjén-módján érvényesülni tudj az életben, talpon tudj maradni, az kevéssé IQ, mint inkább rákényszerülés kérdése. Ha mindent magad alá kapsz, akkor nem Te érvényesülsz, hanem téged érvényesítenek azok, akik tápolnak hátulról. Ha nincs ilyen, akkor jön a természetes szelekció: vagy éhendöglesz, vagy kifundálsz valamit, amivel ezt elkerülheted.

Az IQ nértéke csak ennek a szintjét határozza meg. Minden szinten versengeni kell, mert lehetőségből kevés van, emberből viszont annál több. Akinek magasabb az IQ-ja, az általában komplexebb dolgokat képes átlátni, vagy ugyanazon a komplexitás szintjén több dolgot képes egyszerre figyelembe venni. Első esetben a minőség, második esetben a mennyiség erejével tud(hat)sz felülkerekedni a többieken, ha úgy hozza a szükség.

2013. márc. 4. 13:47
 26/56 BringaManó ***** válasza:
76%

"Jelenleg itt, a GYK-n legalább három Mensa-tag ír rendszeresen, és egyikük helyesírása sem hibátlan."

Nyilván csak arra a bizonyos háromra vonatkozott az "egyikük sem", és nem az összesre, hiszen, khm... :-)

-----

" [link]

Atyavilág, én is ilyen nagy reklámcsíkokat, plasztikai műtétet stb.-t néznék, ha nem telepítettem volna a Chrome-omba az AdBlock-ot?... Hát jó, ha szeretitek, nézzétek helyettem is! :-)

-----

@Wadmalac:

"Az elsőt még a Műegyetemen csináltam, a scientológiások azonnal be is akartak húzni. Nem jött nekik össze. :D

Egyébként a MENSA már 150 alatt is felajánlja a tagságot.

Gondolom rájöttek hogy hülyül az emberiség és lejjebb kell tenni a lécet. :D"

Ezek szerint a Mensának sem jött össze, hogy behúzzon... :-)

Persze ez nem baj, nem szégyen, nem szemrehányás. :-) De ha behúzott volna, akkor biztos tudnád, hogy sosem volt 150 fölött a határ: korábban 148-at kellett elérni, egy jó ideje már "csak" 130-at, de ez nem jelent magasabb követelményt (ezért az idézőjel), hiszen csak a pontozási skála változott: korábban is, most is olyan eredményt kell teljesíteni, amely jobb, mint az emberiség 2%-áé.

(Aztán hogy az emberiség tényleg okosodik-e (ld. Flynn-effektus), vagy hülyül-e (ld., ha körülnézel :-), illetve hogy az IQ-tesztek ezt (vagy azt) követik-e, az már egy másik kérdés, és hosszabb történet... :-)

2013. márc. 28. 10:57
 27/56 Wadmalac ***** válasza:
29%

BringaManó:

:)

A scientológiás történet idején még magasabb volt a szint (én 150-re emlékeztem, mert általában a 150+-t emlegetik zseniként, de a 148-cal igazad lehet). Ha most 130, még bepróbálkozhatok egy kipihentebb formámban. :D

A MENSA tagság azért elég egyértelmű előnyökkel járna.

Az emberiség IQ-ban mérhető degenerációja még az evolúció-elmélet alapján is egyértelmű, de ezernyi oka van.

Igyekszem sem az okhoz, sem az okozathoz nem tartozni. :D

2013. márc. 28. 11:12
 28/56 BringaManó ***** válasza:
62%

"idején még magasabb volt a szint ... a 148-cal igazad lehet). Ha most 130, még bepróbálkozhatok"

ismétlem, mert lehet, hogy félreérthető voltam: ami akkor 148 volt, az _ugyanolyan_ szint, mint a mostani 130.

(de csináld meg az online próbatesztet a honlapjukon – egy kipihentebb formámban :-) –, és okosabb leszel. mármint nem úgy... :-)

2013. márc. 28. 12:40
 29/56 BringaManó ***** válasza:
*formádban
2013. márc. 28. 12:40
 30/56 Wadmalac ***** válasza:
0%

[link]

Hát nem lett nagy durranás, de ha ahhoz viszonyítom, hogy melóban úgy csináltam, hogy közben telefonáltam meg e-maileztem, nem is olyan rossz.

Lehet hogy megpróbálom náluk a komoly tesztet.

2013. márc. 28. 13:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!