Én utánanéznék (google) melyik egyetemen van történelem illetve régész tanszék, küldenék nekik egy e-mailt csatolva a keresztről pár jó minőségű fotót és megvárnám mit reagálnak. Illetve ha felhívod a központi számukat akkor ők is meg tudják adni az elérhetőségét valakinek aki szakértő régésze a honfoglalás korának.
2013. febr. 8. 04:18
2/10 anonim válasza:
Egyébként mindenképp valamilyen tudományos munkát végző valódi szakemberrel nézesd meg, mert ha beviszed a sarki régiség kereskedőhöz az úgy ver át ahogy akar, aztán értékesíti a feketepiacon. Ha valóban honfoglalás kori tárgy akkor annak a múzeumban a helye.
2013. febr. 8. 04:21
3/10 anonim válasza:
Bocs a triplázásért, de az is járható út ha a fent említett emailt valamelyik nagy múzeumnak írod (Nemzeti múzeum pl).
2013. febr. 8. 04:24
4/10 anonim válasza:
van csomó régész fórum, fémkeresős fórum, oda is berakhatod
2013. febr. 8. 04:41
5/10 anonim válasza:
csak ne add oda senkinek olcsóért, ne hagy hogy átvágjanak, stb:)
2013. febr. 8. 04:41
6/10 hollófernyiges válasza:
Bocs a kötekedésért, de honnan tudod hogy honfoglaláskori?
2013. febr. 8. 08:09
7/10 Rovás Info válasza:
Javaslom, hogy egy fényképet küldj a rovasinfo@gmail.com címre. A kép alapján nagy bizonyossággal el lehet dönteni, hogy valódi-e. Semmiképpen ne add ki a kezedből a keresztet. Ebben így tudunk segíteni.
2013. febr. 8. 09:36
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Onnan tudom, hogy utána néztem, egy egész éjszakát toltottem azzal h megtudjam milyen kersztem van. keresgeltem konyvekben, neten aztan találtam egy ugyanolyant mint nekem van és oda volt írva h milyen kereszt az. aztán utána néztem az írásnak is és megeggyezett. Aztán rájottem, hogy a szlovák 10 koronáson is ugyanaz a kereszt van. Egyébként így néz ki: [link] annyi kulonbséggel, hogy az a juk nekem rendes lyuk nemcsak egy pont
2013. febr. 8. 22:49
9/10 anonim válasza:
Ha valóban értékes, akkor az állam kifizeti a becsült értékének egy kis részét és megemlítik a nevedet és bármikor megtekintheted ... de az is lehet, hogy haza is viheted, ha nem olyan értékes, csak számba veszik ...
Érdemes inkább magyar egyetemmel felvenni a kapcsolatot, vagy magyar kutatókkal felvidéken!
2013. febr. 16. 00:14
10/10 anonim válasza:
Én biztos nem adnám el!
Édesanyád találta eleve ez felbecsűlhetetlen! Ilyet nem talál mindenki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!