Az is lehet úgyan olyan hatásos, ha megosztva alszok 8órát mintha 1ben?
Úgy értem hogy Pl:2x 4óra,vagy 5óra azztán még valamikor még3óra,vagy bármilyen megosztás.
Vagy haggyam az gészet mert csak ,kib@szok magammal?
Pontosan úgy van, ahogy azt az első válaszoló leírta, és ha érdekelnek a részletek, akkor:
Az évszázadok alatt a Föld tengelyforgása következtében kialakuló nappalok és éjszakák ritmusa az amihez alkalmazkodott a biológiai óránk is.
Én úgy tapasztaltam, hogy a legfontosabb, hogy a napi alvásomba beleessen az éjfél körüli néhány óra.
Tehát, ha csak 5 óra alvásra van lehetőségem, akkor a legkipihentebb akkor voltam, amikor este 11-től hajnal 4-ig tudtam aludni. Ha ugyanezt az 5 órát pl. nappal aludtam meg, úgy éreztem kevesebbet pihentem.
A részletekben való alvással kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy néhány napig nincs különbség az egyben, vagy részletekben történő alvás és a kipihentség érzés között. Huzamosabb ideig csinálva azonban fáradtabb voltam, ha részletekben aludtam.
Ha van módod egyben 8 órát aludni úgy, hogy az éjfél körüli órák is beleesnek ebbe a 8 órába, akkor én személy szerint azt javaslom, hogy ezen ne változtass.
(Ez egyéni érzékenységtől is függ, én bagoly típus vagyok, tehát este ha átesek, akkor akármeddig bírok dolgozni. Ha te fülemüle típus vagy, azaz inkább koránkelő, akkor nem biztos, hogy a tapasztalataim érdekesek a számodra...)
Olvastam egy tanulmányt (ha megtalálom, linkelem), amely szerint a leghatékonyabb (legidőtakarékosabb) alvásbeosztás az, amikor négy óránként alszol 20 percet. Kezdetben nehéz a megszokás, de ha a szervezet hozzászokik, gond nélkül lehet tartani és elég az agynak, testnek, meg persze felsoroltak ezer és egy jótékony hatását.
Én személy szerint azt mondom, hogy próbálja ki ezt, akinek két anyja van, inkább alszok nyolc órát éjszaka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!