Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Vizsgálja meg az alábbi...

Vizsgálja meg az alábbi állítást és indoklását, majd jelölje meg egy betűvel az alábbiak szerint! Mi a jó válasz?

Figyelt kérdés

Vizsgálja meg az alábbi állítást és indoklását, majd jelölje meg egy betűvel az alábbiak szerint!

A - az állítás és az indoklás is helyes, és az indoklás magyarázza az állítást

B - az állítás és az indoklás is helyes, de az indoklás nem magyarázza az állítást

C - az állítás helyes, de az indoklás hibás

D - az állítás nem igaz, de az indoklás önmagában helyes

E - az állítás és az indoklás is helytelen

Az előttünk álló monitor a Holdról nézve gyorsuló mozgást végez, mert a Földdel együtt forog.

2013. jan. 14. 15:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Az állítás stimmel, az indoklás helyes…

Én az A-ra szavazok, mondjuk azon még lehet kötözködni, hogy nem derül ki az indoklásból, hogy a Hold nincs a felszínhez rögzítve, meg hasonlók. (Innét kezdve utálom a teszt elkészítőjét.)

Szóval én az „A”-val jelölném meg.

2013. jan. 14. 16:10
 2/3 anonim ***** válasza:

Meg még azon is lehet kötözködni, hogy ezt akár a metrón is nézhetjük iPadről, vagy ha az űrhajós bácsikád válaszol rá az ISS-ről, akkor kiderül, hogy az indoklás is hibás.

Így teszt kitalálójának hangulatától függően A, B vagy C.

Csak én már kiválasztottam az A-t…

2013. jan. 14. 16:14
 3/3 2xSü ***** válasza:

> hogy a Hold nincs a felszínhez rögzítve, meg hasonlók

Nem szokott a felszínhez rögzítve lenni. A természetben általánosságban megfigyelhető állapotot kell ilyenkor figyelembe venni.

> a metrón is nézhetjük iPadről

Az iPad nem monitor. Még ha a kijelzőjét annak is tekintjük, a kérdésben az „előttünk !álló! monitorról” van szó, az meg megint evidencia, hogy egyéb kikötés nélkül a földfelszínhez képest tekintjük állónak.

> ha az űrhajós bácsikád válaszol rá az ISS-ről

Nem ő válaszol rá, hanem a kérdező, aki előtt ott a monitor, ami nem mozog a földfelszínhez képest.

A helyes válasz A. A többi szimpla kötözködés. Lehetne még pl. kritizálni, hogy mondjuk mi a helyzet, ha a monitor az Északi-sarkon van, de ugye nem ott van, tehát nem ez az eset áll fenn, amire esetleg más lenne a megfelelő válasz.

2013. jan. 14. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!