Hogy hívják azt a tudományágat ami a járás és testtartás elemzésével a személyiségtipusokat vizsgálja. Hol találok ehhez kapcsolódó honlapot/könyvet?
Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozik.
Én a személyiség elemzéséről kérdeztem.
viselkedéslélektan
Vagy nem tudom, olvastam ilyesmit, hogy a gesztusok, testtartás, járás, ülés formái,stb. hogyan fejezik ki az egyént. Esetleg ha találok valamit, megírom.
Sztem konkrétan olyan, ami ebből állapítja meg, olyan nincs. Am ami a legközelebb áll hozzá, az talán a tipológia (típustan). Azon belül is a biológiai tipolgiáknál szokták vizsgálni a testtartást és a járást, de önállóan ezekből nem állapítható meg semmi. Viszont a testalkatból már igen. William Sheldon foglalkozott ilyenekkel még a 40-es években. Igyekezett meghatározni a szomatípus és a temperamentum összetevői közötti kapcsolatokat. Állítólag elég szép eredményeket kapott.
Ha így rákeresel, lehet, h már el tudsz indulni.
Előző vagyok!
Bocs! Az ott nem szomatípus, hanem szomatotípús.
valami ilyesmire gondoltál?
A könyv címe: A túlélés tudománya
Alcím: Az emberi viselkedés előrejelzése
3. fejezet: Viselkedés és fiziológia
ha rákeresel, biztos meg tudod szerezni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!