Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet láthatatlanná válni?

Dorcosmorcos kérdése:

Hogyan lehet láthatatlanná válni?

Figyelt kérdés
mindig akartam láthatatlan lenni de soha nem sikerül eltünni, miért?

2013. jan. 13. 12:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk mert a tested fizikailag képtelen ilyen módon megtörni a fényt, illetőleg áttetszővé válni is.
2013. jan. 13. 13:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Vízben valamivel könnyebb.

De mostanában kísérleteznek a fény eltérítésével is... egyelőre mikrométeres tárgyat tudnak elrejteni.

2013. jan. 13. 13:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ennek lehet több módja is.

Van egy nagyon egyszerű, bár ez álló tárgyak esetében hatásos. Például volt, hogy tankokat tűntettek el úgy, hogy egy fehér leplet húztak eléjük, másik oldalán a lepelnek kamerák voltak, amiknek a felvett képét a fehér vászonra vetítették. Így viszont csak 1 irányból láthatatlanok.

van még ennél is egyszerűbb megoldás. Ezt álcagúnyának hívják és a mesterlövészek egyik fő kelléke. Láttam olyan videót, ahol egy nagyobb bokrot mutattak, állt egy orosz katona mellette. Kiadott egy parancsot és a "semmiből" 12 katona bújt elő, mesterien kidolgozott álcagúnyákban.

Valahol a neten találtam egy olyan videót, ahol a nanotechnológiát használták (illetve szeretnék használni) erre a célra. Valami olyasmi volt, hogy a ruha hasonló, mint egy LCD monitor, apró "pixelek" vannak rajta, amik egy (vagy több?) kamera segítségével felveszik a környezet színeit. Bár akkor még csak elmélet volt, azóta nem tudom hol járhat ez.

Ha úgy szeretnél láthatatlan lenni, mint a Predátor a filmekben, az a mai technikával nem fog menni.

Bár úgy sem leszel láthatatlan, mert infravörös kamerával látható leszel, ezt is figyelembe kell venni.

2013. jan. 13. 13:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Teljes sötétségben nekem már sikerült!
2013. jan. 13. 14:34
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ássa el magát, katona!
2013. jan. 14. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!