Hogyan lehet láthatatlanná válni?

Vízben valamivel könnyebb.
De mostanában kísérleteznek a fény eltérítésével is... egyelőre mikrométeres tárgyat tudnak elrejteni.

Ennek lehet több módja is.
Van egy nagyon egyszerű, bár ez álló tárgyak esetében hatásos. Például volt, hogy tankokat tűntettek el úgy, hogy egy fehér leplet húztak eléjük, másik oldalán a lepelnek kamerák voltak, amiknek a felvett képét a fehér vászonra vetítették. Így viszont csak 1 irányból láthatatlanok.
van még ennél is egyszerűbb megoldás. Ezt álcagúnyának hívják és a mesterlövészek egyik fő kelléke. Láttam olyan videót, ahol egy nagyobb bokrot mutattak, állt egy orosz katona mellette. Kiadott egy parancsot és a "semmiből" 12 katona bújt elő, mesterien kidolgozott álcagúnyákban.
Valahol a neten találtam egy olyan videót, ahol a nanotechnológiát használták (illetve szeretnék használni) erre a célra. Valami olyasmi volt, hogy a ruha hasonló, mint egy LCD monitor, apró "pixelek" vannak rajta, amik egy (vagy több?) kamera segítségével felveszik a környezet színeit. Bár akkor még csak elmélet volt, azóta nem tudom hol járhat ez.
Ha úgy szeretnél láthatatlan lenni, mint a Predátor a filmekben, az a mai technikával nem fog menni.
Bár úgy sem leszel láthatatlan, mert infravörös kamerával látható leszel, ezt is figyelembe kell venni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!