Valaki megtudja oldani ezeket a matek feladatokat?
1. Az a=2 és b=-1 estén számítsa ki c értékét, ha 1/c=1/a+1/b
2. Számítsa ki a sin7pí/2 és log2 1/4 feladatokat!
3. Írja fel két egész szám hányadosaként a 2+2/3 reciprokának értékét!
4. Adja meg azoknak a 0 és 360fok közötti alfa szögeknek a nagyságát, amelyekre igaz az alábbi egyenlöség: cos alfa=1/2
5. Igaz vagy hamis? A: Minden egész szám racionális szám. B: Van olyan irracionális szám, amelyik felírható két egész szám hányadosaként.
Szögfüggvényeket már vettétek, de alap feladatokkal is gondjaid vannak?
Fejszámolással a következő eredmények jönnek ki:
1. -2
3. 3/8
5. I és H
Ne már, a 2-es meg a 4-es nem ment fejben?
2. sin(7*pi/2) = -1, log[2](1/4) = -2.
4. 60° és 300°.
Én meg már 11 éve nem foglalkoztam velük, más irányban tanultam tovább, így nem találkoztam velük többé, ezért sem tudtam most hirtelen a szögfüggvényeseket kiszámolni, mert csak arra emlékszem, mit jelentenek, meg a sinus-tételre. A logaritmusos felett pedig, őszintén bevallom, átsiklottam, pedig az is ment volna.
Kérdezőnek ajánlom, hogy azonnal forduljon matektanárhoz, mert az elsőt egy alsós meg tudja csinálni, a harmadikhoz elég egy ötödikes! Olyan apróságra nem gondoltál, hogy megnézd a definíciót??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!