Drogok hogyan befolyásolják a tanulást?
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__bor-sor-rovidit..
Erről a kérdésről jutott eszembe, hogy régebben egy forumon olvastam egy srácról, aki valamilyen keménydrog fogyasztása alatt(azthiszem heroin) csinálta végig az egyetemet, és azt állította segített neki a tanulásban.
Ez igaz lehet? Létezik olyan drog ami javítja a tanulást és nincsennek veszélyes mellékhatásai?
Ha a kávét most nem vesszük ide, bár az csak fent maradni segít, a tanulásban nem.
Ritalin pl segít tanulni? Erről sokat olvastam, néhányan azt állították hogy zombit csinált a gyerekükből akinek felírták, mások pedig azt hogy tényleg segít figyelni.
Régen olvastam egy cikket, már nem emlékszem milyen szerről volt benne szó, de a lényeg az hogy egy elismert matematikus bevallotta hogy több elmélete is a szer használata közben született meg. Nem tudjátok kiről olvastam?
Nem célom ilyenekkel élni, csak tájékozódni szeretnék.
Olyan drog nem letezik ami kozvetlenul a tanulasban segit, tehat okosabb leszel tole. Olyan van viszont ami kozvetetten segit, megpedig ugy hogy nem faradsz el, nem vagy almos tole es javitja a koncentraciot szoval akar napokon keresztul tudsz tanulni megallas, alvas, eves nelkul.
A speed a leggyakoribb tanulos drog, a kokain sem rossz de attol ugyanugy almos leszel, a speed-tol viszont nem tudsz aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!