A Tudomány mai állása szerint hány év en belül lehet építeni olyan hajót mint a csillgkapuban a Phrométeus vagy a Deadalus?
"ja! XD Egy olyan hatalmas energia raktár ami az USA-nak ez éves energia fogyasztásának a 80% betudja fogadni és raktározni!"
Unatkoztam, ezért számolgattam egy kicsit:
Nagyságrendileg az USA éves energia termelése 4000TWh (4*10^15Wh)
A CERN éves energiaszükséglete 1TWh, amiből kb. 50%-ot fordítanak az LHC-ra.
Így az USA összes energiatermelési kapacitásával fel lehetne gyorsítani ~8000X annyi atomot, mint most. Ezzel elértük, hogy már van (és itt nagyon nagyvonalúak leszünk azzal, hogy a jelenlegi mennyiséget egymilliárd atomnak vesszük!) 8.000.000.000.000 db fénysebesség közelébe gyorsított atomunk, ami vasból megfelel kb. 0,0000000007466 grammnak, ami kisebb, mint a gombostű hegyének legvége.
Elnézést, ha tévedtem egy-két nagyságrendet, de késő van.
)
Azért nem egészen így működik a dolog.
A CERN képes lenne a jelenlegi mennyiség milliószorosát is felgyorsítani, gyakorlatilag ugyanezzel az energiával.
Azért nem teszik, mert nem tudnák pontosan irányítani és megfigyelni az atomokat.
De érdemes lenne pontosabban is utánaszámolni, hogy vajon mennyi energia kellene egy fénysebesség közeli űrhajónak.
Szerintem jóval kevesebb, mint amivel most itt dobálództok.
"jelenlegi mennyiség milliószorosát"
Ezért számoltam milliárdnyi atommal, legyen ráhagyás.
E=mc^2
Aztamindenitt, ti aztán szép kis számolgatásokat csináltok itt. Amúgy a ZPM az Zéró Pont Modul, nem? Nekem valahogy ez rémlik... amúgy a Csillagkapuban sem tudták az emberek feltölteni ezt, csak szereztek még, elég macerás módon, más népektől. Ezt a hiper fejlett Ős faj csinálta, szóval meg van ez ott magyarázva, ott se mindent mi találunk ki, csak innen-onnan infókat szerzünk.
Hogy mikor lesz nekünk ilyenünk? Ha egy sima, nem fizikus embert kérdezel, akkor azt mondom, nem mostanában. És most kiröhöghettek, de nem is egyedül tesszük ezt meg, ha megtesszük valaha.
Mire mész a részecskepajzzsal, ha ekkora tömegű szemét rohan neked egy pillanat alatt fénysebességgel?
Te kiszámoltad már, mennyi űrszemét van egy 5 fényév * 20 négyzetméteres oszlopban?
Na: ezt egyszerre kapod a képedbe. És itt az "űrszemét" nem csak a kidobott tárgyakat jelenti, hanem mindent, ami ott van. Még egy szál hidrogénmolekula is mérhető pusztításra képes fénysebességen.
Ajánlom figyelmedbe a Sci-fi tudomány az őröltség fizikájának 1.évad 7 részét (Hogyan építsünk csillagközi űrhajót? ) .
,,A Discovery Science legújabb sorozatában Dr. Michio Kaku nemzetközileg elismert fizikus lehetetlennek tűnő ötleteknek jár utána. "
A youtube-on fent van valamerre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!