Ti hogyan tanultatok meg jól angolul?
Úgy értem hogy iskolában, külön órákon, neten, vagy kint éltetek angliába, stb.? Hogy a legkönnyebb megtanulni a nyelvet? Szerintetek neten meglehet tanulni rendesen?
Köszi a válaszokat!:)
Az alapokat az iskolában és játékokból tanultam meg. Ezzel el tudtam indulni, egy középfokú nyelvvizsgát sikerült ezzel szereznem. De az igazi fejlődést az hozta, amikor használnom is kellett. Több, mint 3 évig dolgoztam olyan helyen, ahol angolul kellett beszélni/írni 8 órát végig (ügyfelekkel és a kollégákkal is - igaz, belföldön). Itt tanultam a legtöbbet, hisz rá voltam kényszerítve. Most jobb az angolom, mint a középfok jóval, valahol felsőfok környékén van most. Lehet, kicsit alatta van a tudásom - de magabiztos tudásom van, folyamatosan tudok beszélni különösebb gond nélkül.
A net segít sokat, de élő használat nélkül elég nehéz a dolog szerintem.
Használd sokat a nyelvet mindenhol - nézz feliratos filmeket minél többet minél többször, hallgass angol zenéket, olvass angol könyveket. Lehetőleg úgy intézd, hogy magyarul is meglegyen a szövege, pl. ha elolvastál egy könyvet magyarul, akkor elkezded angolul, és amit nem tudsz kiszótárazod.
Egyébként van egy jó kis program, pontosabban volt régen, MobiMouse, magyar szótárprogram, amivel pl. netezés közben ha ráviszed az egeret egy angol szóra, kiírja magyarul. Jól jöhet neked, gyorsabb mint a Google Translate. Régen volt még a dict.sztaki.hu, de az megváltozott, pedig sokkal több szinonimát ismert mint a Google.
Vannak fórumok amik segítenek a nyelvtanulásban, és kereshetsz levelezőpartnert (penpal). Sőt, láttam olyan fórumot, bár orosz nyelvet tanulóknak szól, ahol kereshetsz beszélgetőpartnert akivel Skypeon beszélgethetsz. A lényeg, hogy vagy valamilyen netes játékon, vagy bárhol máshol keress olyan lehetőleg született angol, amerikai, vagy ausztrál beszélgetőpartnert, akivel bármiről beszélgethetsz. Nekem is sok külföldi ismerősöm van akikkel elég sokat chatelek.
Videójáték - 90%
Filmek - 10%
Ahogy a legtöbben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!