Amikor nyelvet tanultatok pl. angolul, ti éreztétek és ha igen, mikor azt a nagy áttörést amiről egyesek beszélnek?
Filmek helyett szerintem családi sorozatok jobbak vagy angol nyelvű brit kiejtésű mp3 hanganyagok.
Hallás utáni megértést talán segíthetik, de nem hiszem, hogy meglehet tanulni filmekből tv-ből. Néhány szót biztos meglehet tanulni na, de hogy fogod mondatba tenni???
Inkább órákon tanulj meg tanári segítséggel naponta ismétélés nem árt amit már megtanultál.
én egy hónapja éreztem az "áttörést"
a gimis évek alatt sose, de jó volt az alapozásnak.
Az angol érettségi se számított sokat.
Egy éve elkezdtem feliratos filmeket nézni, és qrvául nem értettem semmit, csak olvastam, s még mindig nem jött az "áttörés". Aztán pár hónapja feliratot levéve, hoppá jött az "áttörés", mert a hallott szövegre koncentráltam, nem a feliratra. persze most is nagyon kell koncentrálni, és még a beszéd területén nem volt meg az "áttörés".
Egyébként kezdésnek a Columbo-t néztem, mert azt már kívülről tudtam magyarul, sokat lendített az ügyön
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!