Angolul jól beszélők véleményét várom! Ti hogy tanultátok meg rendesen az angol nyelvtant?
"Angolul jól beszélők véleményét várom! Ti hogy tanultátok meg rendesen az angol nyelvtant?"
Középiskolában angolórán. Az angol nyelvtan elvileg nagyon egyszerű, igaz, van, ahol nagyon hülyén magyarázzák, és szerencsétlen diákok sosem értik meg.
Az angol igeidők egyszerűek és logikusak. Mihelyt valami összetett gondolatot ki akarsz fejezni angolul, használnod kell őket, és akkor rájössz, mire jók. Ehhez persze túl kell lépni a hétköznapi csevegés és jópofizás szintjén (illetve a filmek és dalszövegek szintjén).
"És a beszédben mindig használod az össze igeidőt?"
Nem mindig, csak ha éppen szükség van valamelyikre. Némelyiket igen ritkán, mert ritkán van rájuk szükség.
"Mert úgy hallottam, hogy az angolok nem szokták ezt annyira használni, inkább egyszerűbben beszélnek..."
Magyarul is lehet suksükölni meg "házban" helyett "házba"-t mondani, de azért aki magyarul tanul, azt mégsem biztatnám erre.
Essential Grammar in use
English Grammar in use
Advanced grammar in use
c.könyvek!!!
Nem akartam ebbe a múltkor belemenni, és az a baj, hjogy nem tudom az előbbi választ letörölni, de ...
Nekem a nyelvtant soha nem kellett tanulnom. Magamtól tanultam meg, mint az anyanyelvemet, mivel szinte három nyelvvel nőttem fel. Már jó régóta olvasok angol irodalmat, ezt is szeretném majd tanulni egy brit egyetemen. TEhát magamtól jöttem rá mindenre. A könyveket csak kérésre olvastam, meg, hogy megismerjem őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!