Miért szívódnak fel lassabban a teljes kiőrlésű lisztből készült termékek?
Figyelt kérdés
Akinek inzulinrezisztenciája van, annak teljes kiőrlésű lisztekből készült pékárut szabad ennie, mert lassabban szívódik fel, és így kisebb vércukorszint kiugrást eredményez.
De miért?
2012. dec. 14. 18:08
1/1 anonim válasza:
Minél "tisztábban" eszed a szénhidrátot, annál könnyebben fel tud szívódni. Tehát ha például eszel egy szem kockacukrot magában, azt szinte rögtön fel tudja venni a szervezet, de ha mondjuk eszel rá vajat, máris lassabb lesz a felszívódás. A zsiradékok, a fehérjék, valamint a rostok lassítják, nehezítik a szénhidrátok felvételét. A teljes kiőrlésű liszt rostot is tartalmaz, mert a fehér liszttel ellentétben a gabona rostos alkotórészei is belekerülnek. A fehér liszt majdnem teljesen tiszta szénhidrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!