A hidrogén klorid az durranó gáz?
Figyelt kérdés
2012. dec. 14. 15:19
11/28 anonim válasza:
"sósav a hidrogén-klorid vizes oldata"
Hát nagy eszed van az biztos! Odaírod hogy vízes oldat és nem veszed magad észre! Bravó!!!Annyit tudhatnál hogy az oldst két alkotóból áll!Oldószer és oldott anyag!!!
12/28 anonim válasza:
Az oldatban két vegyület van a jalas dolgozatod ellenére!
13/28 Silber válasza:
Igen... Oldott anyag a hidrogén-klorid, oldószer a víz.
14/28 anonim válasza:
Az ammónia egy vegyület! Az ammóniumhidroxid még egy vegyület azt hívják szalmiákszesznek!!NH3+H2O=NH4OH
15/28 Silber válasza:
Az ammónium-hidroxid nem a szalmiákszesz. Az ammónium-hidroxid egy komponens, a szalmiákszesz pedig egy oldat. Különbség van a kettő között.
De kérlek: ha nekem nem akarsz hinni, sem az összes többi válaszadónak, legalább olvass utána.
"A hidrogén-klorid színtelen, szúrós szagú, íztelen, levegőnél nagyobb sűrűségű, mérgező gáz. Vízben jól oldódik, vizes oldata a sósav [...]"
16/28 anonim válasza:
És azt is tudni kell hogy az oldat két anyag keveréke, ami fizikailag szétválasztható.
17/28 Silber válasza:
A sósav is szétválasztható két komponensre, csupán melegíteni kell, hogy kipárologjon a hidrogén-klorid a vizes fázisból.
18/28 anonim válasza:
"Az ammónium-hidroxid nem a szalmiákszesz"
Hol és kitől tanultad ezt? Az OH gyök miatt hívják szalmiákszesznek.Ammóniumion van benne!!!
19/28 anonim válasza:
Az egyik vegyület a HCl, a másik meg az oldószere a víz! Itt oldat van nem vegyület!
20/28 anonim válasza:
Szerintem egy legendásan távoli egyetem vegyészéről van dolgunk. Nekem még 8.-ban kiemelte a tanárom a sósav és a hidrogén-klorid közötti különbséget, mivel oldatos feladatoknál nagyon fontos e különbségek felismerése. Például ha van 120 g 12 tömeg%-os sósavad, akkor mennyi benne a HCl? Állításod szerint a sósav 100% HCl gáz. Akkor ezeknek a feladatoknak hol az értelme?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!