Most akkor beáll hogy humán vagy reál vagyok?

Szerintem mérlegelj, ahogy én ebben a kis írásban, és akkor rá fogsz jönni! Remélem, nem lesz kisregény.. :D
Hetedikben még én is így voltam, hogy nem tudtam eldönteni, milyen beállítottságú vagyok; most viszont 12.-ben (igazából 11., mert ötéves gimibe járok, és 10.-ben kezdtem el tanulni a 9.-es anyagot) úgy érzem, teljesen össze vagyok zavarodva :D Nem kell sokat tanulnom ahhoz, hogy magyarból ötös legyek (töriből picit többet, mert az valahogy nem megy).
Tavaly viszont második félévben csak ötösöm volt matekból, és a felvételi is 9. előtt szinte egyforma lett magyarból és matekból is (35, ill. 32 pont), pedig azt mondják, ha jóval több pontod van az egyikből, olyan beállítottságú vagy.
A tévében viszont inkább a tudományos, csillagászattal, földrajzzal és biológiával, természettes kapcsolatos dolgokat nézem, holott bioszból és fizikából is hármas vagyok, kémiából szintén annyi voltam 10.-ben, és 11.-ben, föciből pedig négyes.
A tanulmányaimat így nem folytathatom a reál tantárgyakkal a főiskolán, mivel eleve fel se vennének! :D
Angolból jó vagyok, van egy középfokú nyelvvizsgám, olaszból már kevésbé, de ez a lustaságnak tudható be (négyes vagyok belőle). Matekból most megint rontottam, viszont, mint már írtam, tavaly sokkal jobb voltam.
Szerintem attól függ ez az egész, hogyan gondolkodsz a világról. Ha sokat ábrándozol, szeretsz olvasni, és érdekelnek a történések mögöttes eseményei, akkor humán beállítottságú vagy, ha viszont a realitás mellett voksolsz, akkor természetesen reál beállítottságú vagy.
én kriminálpszichológus szeretnék lenni (vagy ha ez nem fog sikerülni, újságíró), amihez humán tárgyak kellenek.. tehát nagyjából most alakult ki bennem, viszont megvan az érdeklődés bennem a reál tárgyak iránt is, mivel a tévében ilyen típusú műsorokat nézek.
Huh, remélem, segítettem valamennyit.. :D
L/18

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!