Sérülés->fájdalommentesség. Ez tényleg igaz?
Igen,ilyen valóban létezik,csak általában az ilyen ember nem él túl sokáig. Pl: amikor este alszol és ha kényelmetlen pozícióban vagy ugye keresel egy olyat ami kellemes,na ha nincs meg ez az érzés akkor az is kimarad és ez akár sérüléshez is vezethet,nem pont fizikaira gondolva.
Pontosan nem tudom,hogy az agy melyik részén található ez,de azt tudom,hogy van ilyen.
"ha egy kölyök fut és átszúrja a hasát valami vasrúd,akkor azt nem érzi"
Ezt a történetet halottam,ha jól emlékszem arról szólt,hogy egy kislány fogócskázót és neki ment valaminek,ami átszúrta a hasát,a lány elcsodálkozott,de nem érzet semmit és boldogan futott tovább,de ha jól emlékszem a lány eleve így született,ezzel a ritka betegséggel,de tudomásom szerint tényleg eltudod ezt érni,ha beütöd a fejed,de ebben az a rossz,hogy állandó orvosi vizsgálatok kellenek,mivel nem érzel fájdalmat,semmi előjele se lesz egy betegségnek.Ha jól emlékszem hátul,a nyaknál/nyak közelében kell beütni,de nem biztos már nagyon rég hallottam
Ahogy fentebb írták, ha nem érzel fájdalmat például egy mezei vakbélgyulladást sem veszel észre, amibe azért csúnyán bele lehet halni. Például Houdini abba halt bele, hogy "fakírkodni" kezdett, olyan jól ment neki, hogy nem is törődött a hasfájásával, amíg csak nem perforált a vakbele. Mondjuk azért kicsit bonyolultabb a sztori, de nagyjából érzékelteti.
Amúgy a jelenségre analgesia ként hivatkoznak az orvosi szaknyelvben.
Ez nem igaz. A fájdalom idegvégződéseken történik.
Ha az agyad úgy megsérül hogy minden idegvégződés elhal, akkor gyakorlatilag halott ember leszel. A fájdalomra szükségünk van. Legtöbb esetben a fájdalom menti meg az életedet.
Van egy betegség: A neve CIPA Congenital insensitivity to pain with anhidrosis magyarul veleszületett fájdalomérzéktelenség anhidrózissal. Az ilyen beteg soha nem érez fájdalmat. Nagyon kevés gyerek éli meg a felnőtt kort (szinte senki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!