Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Láthattak volna a magyarok...

Láthattak volna a magyarok ilyen hamar gitárt?

Figyelt kérdés
azon gondolkodtam a minap hogy mennyi időnek kellett eltelni míg magyarországon is ismerték ezt a hangszert. szóval utánaolvasgattam a 19. század közepére alakult ki ez a formája a gitárnak. és arra gondoltam hogy pl.hogy az 1800as évek végén mikor már rég megvolt a gitár spanyolországból (azért gondolom innen mert ezt tartják a gitár őshazájának) jött valamilyen átutazó magyarországra, lehet hogy hozott magával gitárt, ergo láthatta a magyar ember? ha elképzelhető, szerintetek mit szólt hozzá aki életében nem sok olyat látott, mert ugye akkor elterjedt volt itthon a tekerő, citera, s egyéb népi hangszerek de gitárhoz hasonlatosat biztos nem látott, esetleg valamilyen lantot de akkor már eltelt pár száz év hogy az lett volna divatban szóval az is kilőve.
2009. aug. 16. 22:54
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem hinném hogy ez volt a legnagyobb gondjuk akkor, de biztosan látott néhány ember.
2009. aug. 19. 23:29
 2/2 anonim ***** válasza:
A 19. század közepe a reformkor, forradalom, szabadságharc, passzív ellenállás, kiegyezés, stb. Valószínűleg nem igazán érdekelte őket a gitár.
2009. aug. 19. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!