Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A túl sok információtól...

A túl sok információtól sérülhet az agy?

Figyelt kérdés
Pillangóhatás címü filmben van egy olyan mondat, hogy a főszereplő agya sérűlt, mert túl sok információt kap. Ez a valóságban is megtörténhet? Tehát a túl sok információtól sérülhet az agy?

2012. nov. 16. 18:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem, csak elfárad.
2012. nov. 16. 18:24
 2/9 A kérdező kommentje:
értem, és ez az elfáradás mniben nyílvánul meg?
2012. nov. 16. 18:30
 3/9 anonim ***** válasza:
Összezavarodhat.
2012. nov. 16. 18:39
 4/9 A kérdező kommentje:
Anyira, hogy pszichés problémák lépnek fent? vagy csak paradoxonokba ütközik az ember?
2012. nov. 16. 18:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem lépnek fel különösen nagy problémák, hanem elfárad, és zavartságot érez. Nem tudja, hogy mi történik, mi van körülötte, képtelen követni az eseményeket, átlátni, megérteni a helyzetet.
2012. nov. 16. 19:33
 6/9 anonim ***** válasza:

A Pillangóhatás az egy film. Ezt ne felejtsük el.

Egyébként pedig hirtelen kapott információ, melyet az adott egyén képtelen feldolgozni, okozhat problémát. Ezért is indul be az ún. védekező mechanizmus, ami sokszor ájulásban teljesedik ki. A sok információ egyhuzamban még az egyén halálát is okozhatja. Ezért is hal meg az, aki nem alszik egyáltalán kb. 10 napot(ez lehet pontatlan adat, de ha jól tudom, ennyi a limit kb.).

Ha jól tudom, bár ennek nem jártam konkrétan utána, de egy agyvérzés is lehet az okozata a "sok információnak". A választ egyébként nem az agyban kell keresni, az agy ugyanis egy átjátszó eszköz az emberi elmének. Vannak területei amelyek azért felelősek, hogy az ember emlékezni tudjon, vannak, amik a képzeletnek adnak lehetőséget...és így tovább. szóval ha valaki hirtelen sok mindent megtanul, és nincsen felkészülve erre szellemileg, akkor elképzelhető, hogy a memóriáért felelős agyi rész károsul.

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. nov. 16. 21:00
 7/9 anonim ***** válasza:

Csütörtök 7-8. órában éreztem ilyet duplamatekon, bár a filmhez ez nem tudom mennyire releváns. A védekezési mechanizmusom bekapcsolt, kb bámultam magam elé és fogalmam sincs hogy jutottam ki a teremből.

Szerintem amíg nem egy csövön keresztül megy az információ az agyba, nem fog károsodni csak "kikapcsol".

2012. nov. 16. 23:54
 8/9 A kérdező kommentje:
Tehát elkezd fájni a fejünk? kis pihenéssel minden helyrejön?
2012. nov. 17. 14:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Szvsz igen. Nem hallottam még olyat hogy valaki tanulás közben/miatt kapott agykárosodást.
2012. nov. 17. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!