Melyik honlapon van jó minőségű japán szótár?
olyanra gondolok, ami japán-magyar és magyar-japán
japánul pedig le van írva jelekkel és betűkkel egyaránt
egyébként számítógépen hogyan lehet japán betűket beírni mondjuk ide vagy a word-be?
Nem tudok japánul, de prbáld meg ezt, ez nem google fordító (utóbbi gyakran marhaságokat fordít, nyelvet téveszt stb.) :
glosbe.com
Egyféle japán írásjelet mutat, nem tudom, melyik ez, és hogy megfelel-e neked. De ha azon jelfajta neked oké, akkor lehet, hogy korrekt szótár, mivel 2-3 nyelven tesztelem egy ideje, és remek, nem téveszt, nem keveri össze a nyelveket, mondatpéldákat is bőséggel mutat -ami fontos ugyebár a szóhasználat miatt és a kontextus miatt-, sőt, az ismertebb nyelvek esetén kiejti hanggal az adott szót (sajnos a japán esetén nem tapasztalom).
...még mindig én vagyok. A glosbe-ról még annyit, hogy rengeteg féle nyelv szótárát tartalmazza, akárcsak a google szótár, de mondom, a goggle-éról lebeszéllek.
Utolsó kérdésedre: a legegyszerűbb módja , ha veszel egy japán klavit.
Körülményesebb módja: ALT+ numerikus részen beütöd a megfelelő ASCII kódot, már ha az tartalmaz japánt, ezt nem tudom... de a billentyűzetek egy része egyáltalán nem kezeli az ASCII-t.
Egy közepesen körülményes ötletem, bár ebben nem vagyok biztos: elvileg léteznie kell olyan alkalmazásoknak, melyek a program futása alatt más karaktert rendelnek adott billentyűkhöz.
De a legegyszerűbb tehát, ha veszel egy japán klavit; gondolom neten rendelhető, esetleg hazánkban is van ilyen net shop; végső esetben neten át Japánból rendeled meg.
Ha minden kötél szakad , az
animeaddicts.hu-ra regisztrálj, és keresd Andusia -t privátban. Ő kellő japán tudással bír, tuti tud tanácsot adni neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!