Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A suliban elég rossz jegyeim...

A suliban elég rossz jegyeim lettek pedig előző évben csak természetismeretből volt hármasom a többiből mind 5-ös,4-es. Valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés

A suliban elég rossz jegyeim lettek pedig előző évben csak természetismeretből volt hármasom a többiből mind 5-ös,4-es.

Most 7.-es vagyok és matekból új tanár jött és így most nem igazán értem a matekot. Mint már mondtam természetből nem vagyok annyira jó ezért a biológiából és a földrajzból is sok a kettesem. Ha nem tudom kijavítani őket akkor is van esélyem egy normális középsuliba kerülni? Ha meg van ötletetek hogy mivel mehet könnyebben a tanulás kérem írjátok meg. A válaszokat előre is köszönöm.

2012. nov. 5. 21:47
 1/3 anonim ***** válasza:
Van annyi iskola, gyerek meg egyre kevesebb, manapság már szinte akárkit felvesznek akárhová, egy-két elitebb sulit kivéve. Meg ott vannak a szakközepek is, ott pl. a nem szakmai tárgyak nem számítanak annyira a felvételnél, pl. műszakiknal a biológia. De vannak olyan gimnáziumok is, ahová minden hülyét felvesznek. Te meg szerintem értelmes vagy, írni is tudsz, nem úgy, mint a sok csimpánz szintű emberke, úgyhogy nagy gond nem lehet.
2012. nov. 5. 22:28
 2/3 anonim ***** válasza:

Könyves boltban kapható gyakorlati matek,aminek a címe:Jól felkészültem?Végy 7.-est és 8.osat,nem fogod megbánni!!!!!!!

Nem drága,és olyan klasszul levezet mindenféle típusú feladatot,hogy élvezet lesz vele dolgoznod!A fiam nem értette az egyenletet,s mivel külön tanárra nem volt pénzünk,a fent említett matek könyvecskéből(nagyon vékony)tanítottam nagyon gyorsan,1-2óra alatt meg,nagy sikerrel!Én,aki 25 évvel ezelőtt érettségiztem,s már a törteket is elfelejtettem!Akkor elgondolhatod,hogy milyen hasznos,te is könnyen fogsz belőle tanulni!

2012. nov. 6. 00:39
 3/3 anonim válasza:

Szia!

Bármilyen szándék nélkül megkérdezhetem mennyit tanulsz? Napi egy, kettő, esetleg három órát? Hogy tanulsz (tévét nézel-e közben, chatelsz-e közben vagy mással eltereled a figyelmedet)?

Ha valamit nem értesz meg, inkább szólj - nem ciki, hidd el! -, kérdezz! Vagy megkérdezheted, nulladik órában vagy iskola - órák - után tud-e veled külön foglalkozni a tanár!? Nincs olyan osztálytársad, barátod, aki érti és kitűnő tanuló? Akár ő tőle is kérhetsz segítséget vagy a szüleiddel is megpróbálhatsz felzárkózni.

Olvass el minden szabályt, érdekességet amely a tankönyben található, ismételd újra amíg nem megy. Van olyan dolog, amit "csak" bemagolni kell, de van olyan is amelyet MUSZÁJ használni! (ezért írtam, hátha a tanár megérteti veled) Nekem bevált, hogy leírtam, amit tudni kell - és ahol hibáztam azt újra átnéztem, elolvastam, és megírtam. És, amit kihagytam figyelj órán! Ezzel nagyon sok információhoz juthatsz és pl feleléskor sokat segíthet!

2012. nov. 21. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!