Hogyan írassak alá a szüleimmel egy rosszul sikerült ellenörzőt, hogy ne lássák meg a rossz jegyet?
szerintem ez sehogy se kivitelezhető mivel ha letakarod jegyeid akkor egyből észreveszik hogy nem stimmel vmi szóval szerintem inkább ess túl rajta a jövőben meg tanulj úgy hogy ne kelljen szégyellni a jegyeid
:)
Te tényleg olyan hülyének gondolod a szüleidet, hogy nem fogják meglátni a rossz jegyedet? Tényleg??? Komolyan?
Tudod mit, mutasd meg nekik ezt a kérdést is, hadd lássák milyen hülye gyereket nevelnek, hátha tudnak időben változtatni valamit!
hivatalos okirat??
Sorszámozott minden oldala?
Persze és szigorúan elszámolandó nyomtatvány, a diákigazolvány száma nélkül hozzá sem lehet jutni, el van látva hamisítást megakadályozó valamennyi korszerű megoldással, 50 évig irattárban meg kell őrizni......
Manipulálása esetén, a Ptk, Btk, a testi fenyítést sem tekinti családon belüli erőszaknak.
Amúgy számítógépes naplóban is vezetgetik......
Haladjunk a korral!
online is betekinthetnek a szülők? Sms-ben nem érkezik értesítés valamennyi bejegyzésről?
Igen, hivatalos okirat onnantól kezdve, hogy az iskola bélyegzőjét rányomták, és a tanuló nevét és adatait beleírták. És igen, sorszámozott minden oldala.
Nem tudom, mit értesz "szigorúan elszámolandó nyomtatvány" alatt; és azt sem, miért kellene hozzá a diákigazolvány száma.
Nincs ellátva hamisítást megakadályozó korszerű megoldásokkal, és nem kell 50 évig irattárban őrizni.
De mindez nem számít, mert az Értékelési és haladási naplók (a köznyelvben "osztálynaplók") sem igazán "tudnak többet", mégis hivatalos okiratnak számítanak. (Egyetlen különbség: ezeket meg kell őrizni x évig. Mint ahogyan egy sima témazáró dolgozatot is.)
Továbbá egy rakás okirat nem felel meg minden általad támasztott követelménynek, pl. egy sima adásvételi szerződés vagy egy bármilyen hivatalos jegyzőkönyv sincs ellátva hamisítást megakadályozó cuccokkal, mégis a törvény bünteti a hamisításukat.
Elektronikus napló még csak igen kevés iskolában van.
A Ptk-s mondat pedig nem tudom, hogy jön ide.
Nem hivatalos, hanem magánokirat, de a többi stimmel, illetve magánokirat-hamisítás büntetési tételei enyhébbek.
Nyilván nem fogja senki feljelenti ezért, főleg nem a szülei, de nem attól válik bűncselekménnyé valami, hogy történik-e feljelentés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!