Kék szemű család, zöld szemű gyerek? Hogy is van ez? :S
A zöld a kék szín-gén egy árnyalata, tulajdonképpen a tiedé is kék.
Elsőnek részben igaza van, de a két gén között dominatív kapcsolat áll. A barna szín-gén a domináns, azaz ha az egyik gén barna, a másik kék, akkor barna lesz az illető szeme, csak abban az esetben lesz kék, ha mindkét gén kék. A kérdés feltevője ezt gondolom tudta, és ezért tette fel a kérdést.
hallottam olyan emberről, aki ekkor (gimis biológia) jött rá, hogy örökbe lett fogadva. Mindkét szülője kékszemű volt, ő viszont barna.
XSB
Nekem is zöld a szemem, és imádom, légy büszke rá!! :)
15/F
Tesóm erre azt mondaná, meg kellene nézni, a postásnak milyen színű a szeme...
No, nehari, ez csak gonosz vicc.
Az öröklődésben tényleg vannak néha nagy csavarok, amik ellentmondanak minden szabálynak. Lehet, hogy te vagy a kivétel, aki erősíti a szabályt. Biztosan nagyon szépek és különlegesek a szemeid! :)
Postás? ;)
Amúgy vannak ún. lappangó gének, és nem csak szülőtől, nagyszülőtől, hanem még korábbról is örökölhetőek tulajdonságok.
azért nem teljesen igaz, hogyha a szüleidnek az egyiknek kék a másiknak barna a szeme akkor a gyereküké barna lesz. ismerősömnek egyik szeme barna a másik kék. (EZ KOMOLY!)
Amugy nálunk is ez volt, az egész családban mindenkinek zöld szeme van, apámat kivéve neki barna, és nekem is az lett... és nemszeretem :S
Persze, hogy lehetséges. Nekem barna a szemem, a férjemnek zöldes-szürke, a kisfiúnknak kék. Kutatásokat végeztem és az én családomban üknagyszülői szinten voltak kék szeműek.
Ja és a postásunk nő :D
köszönöm mindenkinek,kezdtem bepánikolni h rossz kézről jött gyerek vagyok,ugyanis én vagyok minden tekintetben a fekete bárány a családban:D
amúgy a szemem tényleg csodaszép és nagyon büszke vagyok rájuk:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!