Melyik folyamat jár nagyobb hőfelvétellel: ha 2 kg olvadásponton lévő vasat, vagy ha 2 kg konyhasót olvasztunk meg?
Figyelt kérdés
2012. okt. 25. 15:35
1/5 Silber válasza:
Vas esetén 289 KJ/Kg, konyhasó esetén 2,6 KJ/Kg. Tehát a vas olvadása több hő felvételével jár.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2012. okt. 25. 16:12
3/5 anonim válasza:
Ha a vas olvadásponton van akkor azt már nem kell megolvasztani!
4/5 Silber válasza:
Céloz, lő, és... Mellé.
Van olvadásponti szilárd van, és olvadásponti olvadt vas. A kettő között az átvitt hő tart kapcsolatot. Tehát az olvadt vashoz még hozzá kell adni bizonyos hőt (olvadáshő), hogy megolvadjon (viszont ezalatt nem változik a hőmérséklete, a bevitt hő csak az olvasztásra fordítódk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!