Fejezzem be? (többi lent)
Szia :)
Nem írtad, hogy mióta tanulsz, és mennyi idő van még hátra, pedig ez mindenképp számíthat a döntésnél.
Mindenesetre én úgy gondolom, hogy ha már kb. a felénél tartasz, akkor ne hagyd abba. Valahogy össze kellene szedned a pénzt, akár alkalmi munkákból, akár rokonoktól, vagy nem is tudom. [A hitelt nem javaslom semmiképp.]
Ha befejezed a sulit, akkor lesz egy olyan szakmád, amivel jól kereshetsz majd; ha abbahagyod, akkor az eddigi terveidnek annyi, és örülhetsz, ha a jelenlegi végzettségednek megfelelő álláshoz jutsz. [Nem tudom, merre élsz, de felénk - Pest megye - egy szál érettségivel szinte csak olyan lehetőségek vannak, amikhez a 8 általános is elég lenne, pl. betanított munka szerelősoron stb. Szinte minden komolyabb álláshoz szakirányú végzettséget plusz nyelvtudást kérnek. Ja, és vannak olyan szállodák is, ahol a recepciós vagy a takarító munkakörhöz is érettségi és nyelvvizsga szükséges...]
Esetleg hasznosíthatnád az eddig megszerzett elméleti és gyakorlati tudásodat, amihez nem kellenek különleges és / vagy drága eszközök. Pl. mindkét félnek jó lehet az ismeretségi körödben egy-egy smink készítése, egy arcmasszázs, gyantázás különböző területeken stb., a piacinál alacsonyabb áron; és ők tovább is tudnak ajánlani téged, főleg, ha ezt direkt kéred tőlük. :)
Szerintem gondold át, mit nyerhetsz és mit veszíthetsz, sorakoztasd az érveket pro és kontra, aztán dönts. Sok sikert. :)
Nos, hogy döntöttél?
Ha még nem késő: nemrég olvastam valahol, hogy állítólag OKJ-s képzés tandíjára is lehet felvenni diákhitelt, aminek csak 2 %-os a kamata. Érdemes lenne utánajárni pontosan, mert alapon nem vagyok hitelpárti, sőt; de esetedben meggondolandó egy ilyen kedvező konstrukció.
Üdv. :)
Jól van, nagyon örülök, hogy nem adtad fel. :)
És tarts ki, ha nehéz is, megéri; különösen, ha szereted ezt csinálni. A nők havonta ezreket képesek áldozni a szépségük érdekében, esetenként tízezreket is akár. :)
Amúgy anno én is adogattam el könyveket az antikváriumnak, meg az aranyékszereim közül is néhányat egy üzletnek, amikor nem volt más lehetőségem. Tudod, egyebek között kellett a pénz a nyelvvizsgára, ami pedig a diplomámhoz volt szükséges. Nem bántam meg. :)
További sok sikert és kitartást kívánok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!