Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miből kell érettségiznem ha...

Miből kell érettségiznem ha patológus szeretnék lenni?

Figyelt kérdés
Tervbe jött számomra az orvosi, továbbtanulás szempontjából. Lehet, hogy még korai ezen gondolkoznom, de mindenesetre bele szeretnék húzni. Még mielőtt jönnének a hozzászólások, hogy "divatemós" meg mit tudomén, már utánanéztem, és nem boncmester szeretnék lenni, hanem patológus. Nem a boncolás vagy a halottak miatt csinálnám "mert az menő". Őszintén szólva, sebészeten is gondolkodtam. Gondolom ell egy emelt biosz érettségi és valószínű fizika meg kémia is. Segítsetek légyszi! 15/L

2012. szept. 19. 21:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Biosz és kémia vagy fizika érettségi, ezekből 1 emelt szinten és majdnem kitűnő átlag + nyelvvizsga a pontok miatt. Ezután 6 év rohadt kemény egyetem, és ekkor még csak általános orvos leszel. Ezután szakosodsz az még 3-4 év addig rezidensként dolgozol az adott osztályon és ha mindez időben megvan akkor lettél szakorvos kb. 30 évesen.
2012. szept. 19. 21:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem oszt nem szoroz. Fogalmazhatunk úgy, hogy már megszokom addigra. Itt a suliban elég magasak az elvárások én pedig vettem fel plusz tárgyakat is így van többször nyolc órám. A tanulás, az megy :D komolyan gondolkozom az orvosin. Rá szeretnék húzni már most.
2012. szept. 19. 22:02
 3/6 A kérdező kommentje:
Már van egy alapfokú nyelvvizsgám angolból, nyárra be van tervezve a középfok, alapfok franciából meg majd egy év múlva németből is. Tanultam latint is négy évig.
2012. szept. 19. 22:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor csak ennyit tudok mondani: nagyon sok sikert hozzá! :)
2012. szept. 19. 22:26
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Most már két emelt kell. Biológia kötelező, mellette fizika vagy kémia.

Persze jóra kell megírni, mivel igen magasak a ponthatárok.

Egyébként szerintem klassz a patológia, szerettem a tantárgyat, bár lennék patológus:)

2012. szept. 20. 09:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek! A biosz meg a kémia megy, a fizika kevésbé, bár remélem, hogy a térfogati hőtágulási állandó kiszámításának nem sok köze van hozzá :D
2012. szept. 20. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!