Miből kell érettségiznem ha patológus szeretnék lenni?
Figyelt kérdés
Tervbe jött számomra az orvosi, továbbtanulás szempontjából. Lehet, hogy még korai ezen gondolkoznom, de mindenesetre bele szeretnék húzni. Még mielőtt jönnének a hozzászólások, hogy "divatemós" meg mit tudomén, már utánanéztem, és nem boncmester szeretnék lenni, hanem patológus. Nem a boncolás vagy a halottak miatt csinálnám "mert az menő". Őszintén szólva, sebészeten is gondolkodtam. Gondolom ell egy emelt biosz érettségi és valószínű fizika meg kémia is. Segítsetek légyszi! 15/L2012. szept. 19. 21:27
1/6 anonim válasza:
Biosz és kémia vagy fizika érettségi, ezekből 1 emelt szinten és majdnem kitűnő átlag + nyelvvizsga a pontok miatt. Ezután 6 év rohadt kemény egyetem, és ekkor még csak általános orvos leszel. Ezután szakosodsz az még 3-4 év addig rezidensként dolgozol az adott osztályon és ha mindez időben megvan akkor lettél szakorvos kb. 30 évesen.
2/6 A kérdező kommentje:
Nem oszt nem szoroz. Fogalmazhatunk úgy, hogy már megszokom addigra. Itt a suliban elég magasak az elvárások én pedig vettem fel plusz tárgyakat is így van többször nyolc órám. A tanulás, az megy :D komolyan gondolkozom az orvosin. Rá szeretnék húzni már most.
2012. szept. 19. 22:02
3/6 A kérdező kommentje:
Már van egy alapfokú nyelvvizsgám angolból, nyárra be van tervezve a középfok, alapfok franciából meg majd egy év múlva németből is. Tanultam latint is négy évig.
2012. szept. 19. 22:05
4/6 anonim válasza:
Akkor csak ennyit tudok mondani: nagyon sok sikert hozzá! :)
5/6 anonim válasza:
Most már két emelt kell. Biológia kötelező, mellette fizika vagy kémia.
Persze jóra kell megírni, mivel igen magasak a ponthatárok.
Egyébként szerintem klassz a patológia, szerettem a tantárgyat, bár lennék patológus:)
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek! A biosz meg a kémia megy, a fizika kevésbé, bár remélem, hogy a térfogati hőtágulási állandó kiszámításának nem sok köze van hozzá :D
2012. szept. 20. 17:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!