Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ti hogyvagytok azzal hogy...

Ti hogyvagytok azzal hogy üzenetet küldözgetnek az űrbe? Szerintem ez olyan mintha a csirke szóróleveleket osztana rókáknak hogy erre vagyok, és itt kell elharapni a torkomat.

Figyelt kérdés
2012. szept. 16. 14:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem vagyok ilyen optimista. Attól, hogy a mi civilizációnk még pár évtizedre sem tud előre gondolkodni (lásd global warming), a sikeres civilizációk több évszázadra tervezhetnek. Ideküldenek négy gigantikus robbanófejet, ami neutronsugárzással besugározza bolygónk 1-1 negyedét elpusztítva a bioszféra döntő részét. Aztán pár évszázad múlva jönnek majd a pionírok, hogy (számukra) lakhatóvá tegyék a bolygót. Előbb-utóbb minden bolygó lakhatatlan lesz a központi csillag vörös óriásssá válása miatt, tehát ha vannak igazán öreg civilizációk, akkor azok ilyenek.
2012. szept. 16. 21:11
 12/14 anonim ***** válasza:

tegnap 14:12

Egy dologgal sem te, sem a hurráoptimista tudósok (akik nagysága előtt azért megemelem a kalapom) nem számoltok. Mi van, ha ez a bizonyos faj - amelyiknek a bolygónk kell - éppen pár tíz fényévre van tőlünk és az ő bolygójuk gyors ütemben haldoklik, válik életre alkalmatlanná és ebben az esetben mi vagyunk a legközelebbi lakható bolygó?

Ne magyarázza már be nekem semmi, hogy ha az életre alkalmas bolygók előfordulása ritka, akkor élet-halál harc mezsgyéjén akár egy humánus faj is nekiállna terraformálni, amikor az évszázadokig tart.

2012. szept. 17. 20:27
 13/14 anonim ***** válasza:

tegnap 17:12

De naívak vagytok! Ez jó... :) Szerintem egy idegen fajnak, ha éppen ki szeretne irtani minket, nem kellene más csak egy minta a DNS-ünkből. Annak felhasználásával, egy puska eldörrenése nélkül, csendben ki is irthatnának minket.

A másik: senki nem feltételez lézer hiperszuper fegyvereket pajzsokat, de azért mégis ők jönnének ide, és nem mi oda. Hazai pálya ide vagy oda, a fent említett tény arra enged következtetni, hogy jóval előrébb vannak a tudományok területén mint mi. Ergo nem hiszem, hogy a vadászgépek vagy éppen 7 milliárd (csecsemők is???) AK-47 bármit is árthatnának nekik. Kb. olyan kategória lehetne a fenti tény miatt, mint az amerikai kontinensen a nyilazó indiánok és a puska esete.

2012. szept. 17. 20:31
 14/14 anonim ***** válasza:
Az emberiség mindig magából indul ki. Mi van akkor, ha a szóban forgó idegen faj már túllépett a háborúsdin, és egyetlen célja a saját tudásának fejlesztése? Lásd Star Trek utópia. Az esély erre ugyanannyi, mint arra, hogy agresszorként viselkednek.
2012. szept. 20. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!