Mi a csoda?

Figyelt kérdés
2009. júl. 29. 22:43
 1/9 A kérdező kommentje:
Ne értsd félre a kérdést, nem azt kérdeztem, h vannak-e csodák. Arra vagyok kíváncsi, hogy ki hogyan definiálja ezt a fogalmat.
2009. júl. 29. 22:43
 2/9 anonim ***** válasza:
96%
Számomra a megmagyarázhatatlan dolgokat jelenti.
2009. júl. 29. 22:55
 3/9 anonim ***** válasza:
95%

Így hirtelen azt mondanám rá, hogy ha valami olyasmi történik, amit a fizikai, biológiai, kémiai törvények alapján nem várnánk;

többnyire azért, mert ezen törvényekkel ellentétesek tehát lehetetlennek tűnnek.

De a csoda kategóriájába sorolnám azt is, amikor nem tűnik teljesen lehetetlennek az adott esemény, csak nagyon kicsi a bekövetkezésének valószínűsége, és mégis bekövetkezik. (ebben az esetben ha pozitív a dolog, akkor csoda, ha negatív, akkor balszerencse)

2009. júl. 29. 22:56
 4/9 anonim ***** válasza:
94%

Az egész univerzum egy csoda... Az is csoda, hogy van élet, és az is csoda, hogy az ido és az univerzum végtelen.. Ha nem is az, az univerzum után kell lennie valaminek és az után is.. Akkor hol a vége?

Az élet hogyan alakulhatott ki? A legelso élet a világon, vajon ki termtette meg és aki megteremtette az életet azt ki teremtette meg?

Mikor kezdodott az ido és mikor ér véget, akkor meg mi lesz?

Ezek orokre megválaszolatlan kérdések maradnak, számomra csodák.

2009. júl. 29. 23:02
 5/9 anonim ***** válasza:
92%
Én csak azt nevezem csodának, amit nagyon szeretnék de tudom hogy nem történhet meg és hopsz mégiscsak megtörténik :) És ez jó, legalábbis ha pozitív dologról van szó :)
2009. júl. 29. 23:49
 6/9 anonim válasza:

A csoda mindig mást-és mást jelentett régen és most.

Régen isteni csodának tartottak rengeteg dolgot, amit a tudomány akkoriban nem tudott megmagyarázni. Azonban a jelen korban már nem isteni csodának hívják, csak a tudomány által megmagyarázhatatlan dolognak.

2009. aug. 4. 09:30
 7/9 anonim válasza:

Ez nem teljesen így van :S

akkor az UFO-k is csodák vagy mi?

azt sem tudja megmagyarázni senki

A csoda szerintem olyan mint a nagy szerencse

Nagyon-nagy ;)

2009. aug. 4. 10:34
 8/9 anonim ***** válasza:

23:02-nek annyit, hogy

az univerzum nem lehet vegtelen!

Veges ugyan, es utana a semmi van!

Most kerdezhetned, hogy jo de mi az a semmi? Az is valami nem?

Nem!

A semmi, az semmi! Es a hetkoznapi emberi aggyal es gondolkodasmoddal nem lehet felfogni! Nem lehet emberi szavakkal megmagyarazni, meg a legures terhez sem lehet hasonlitani! Az egyszeruen semmi es kesz...

Es vannak egyebkent a vilagban olyan dolgok amikre azt mondjatok, hogy csoda, vagy ez lehetetlen. Pedig lehetseges, csak mondom nem emberi agynak valo... szoval az ember szamara lehetetlen esetleg. Sokkal nagyobb nyitottsaggal es intelligenciaval kell rendelkezni mint egy embernek van, hogy megertsuk!

2009. szept. 3. 14:44
 9/9 anonim ***** válasza:
A katolikus dogmatika szerint a csoda Isten országának erőmegnyilvánulása.
2009. szept. 3. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!