Mi az a nyelvtannáci?
" Élvezed megkeresni a hibákat, ez így nem igaz."
Egyszerűen zavar, ha mások hibásan beszélnek, vagy írnak és megpróbálod őket kijavítani.
"Ma így hívott az egyik ismerősöm"
Talán megpróbáltad kijavítani a beszédét, vagy csak kínosan ügyelsz a helyes beszédedre?
Nem mindenki szereti, ha kijavítják, sőt...
Én is ilyen vagyok, egyszerűen nem tudom elviselni, ha valaki olyan kérdést tesz fel, amely hemzseg a helyesírási hibáktól. Nekem is mondták már, illetve írták, hogy nyelvtannáci vagyok.
Részemről sem "élvezkedés" a nyelvtannácziskodás, inkább csak rosszul vagyok a helyesírási hibáktól hemzsegő írásoktól, illetve a súlyos nyelvi hibákkal elcsúfított beszédtől (nákozás, suksükölés stb.); és ezeket alkalmanként jelzem is.
Kevésbé közismert szinonima a "nyelvi zelóta", a Helyesírás kategóriában tanultam az egyik felhasználótól, és nagyon tetszik. :)
Plusz egy kis jópofiság:
Grammar police – to serve and correct
How to get people to comment on your post:
Üdv. :)
Nem "nyelvtannáci". Ez a szófordulat angol nyelven fogant, így helyesebb "grammar nazi"-ként használni.
^ez
Kedves Hármas.
Ebben a bejegyzésben is kihavítottad más hibáját, ezzel igazoltad, hogy az vagy.
Üdv: Egy Nyelvtannáci.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!