Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi az a nyelvtannáci?

Mi az a nyelvtannáci?

Figyelt kérdés
Ma így hívott az egyik ismerősöm és hát hogy is mondjam nem nagyon tetszik a szó csengése, főleg így hogy azt sem tudom mit jelent.
2012. szept. 10. 14:45
 1/10 Antimod ***** válasza:
62%
-> [link]
2012. szept. 10. 14:54
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
azt jelenti, hogy élvezed megkeresni és kijavitani mások írásában, vagy beszédében a hibákat. valszeg azért náci, mert a nácik is ilyen nagyon pontosak, szigorúak, szabályszeretőek voltak, meg üldöztek mindenféle másságot, rendellenességet :P
2012. szept. 10. 14:57
 3/10 anonim ***** válasza:
97%

" Élvezed megkeresni a hibákat, ez így nem igaz."

Egyszerűen zavar, ha mások hibásan beszélnek, vagy írnak és megpróbálod őket kijavítani.

"Ma így hívott az egyik ismerősöm"

Talán megpróbáltad kijavítani a beszédét, vagy csak kínosan ügyelsz a helyes beszédedre?

Nem mindenki szereti, ha kijavítják, sőt...

Én is ilyen vagyok, egyszerűen nem tudom elviselni, ha valaki olyan kérdést tesz fel, amely hemzseg a helyesírási hibáktól. Nekem is mondták már, illetve írták, hogy nyelvtannáci vagyok.

2012. szept. 11. 01:33
 4/10 anonim ***** válasza:
90%

Részemről sem "élvezkedés" a nyelvtannácziskodás, inkább csak rosszul vagyok a helyesírási hibáktól hemzsegő írásoktól, illetve a súlyos nyelvi hibákkal elcsúfított beszédtől (nákozás, suksükölés stb.); és ezeket alkalmanként jelzem is.

Kevésbé közismert szinonima a "nyelvi zelóta", a Helyesírás kategóriában tanultam az egyik felhasználótól, és nagyon tetszik. :)

Plusz egy kis jópofiság:

Grammar police – to serve and correct

[link]

How to get people to comment on your post:

[link]

[link]

Üdv. :)

2012. szept. 11. 01:53
 5/10 anonim ***** válasza:
34%

Nem "nyelvtannáci". Ez a szófordulat angol nyelven fogant, így helyesebb "grammar nazi"-ként használni.

^ez

2012. szept. 11. 23:51
 6/10 anonim ***** válasza:
2012. szept. 11. 23:54
 7/10 anonim válasza:
46%
Nyelvtannáci? Ezen szó használói igen csak tudatlan idióták! Legalábbis szerintem
2016. nov. 1. 14:41
 8/10 BalázsKam válasza:
2020. szept. 17. 00:17
 9/10 anonim válasza:
Egy olyan "náci" akit zavarnak a hejesírási híbák
2023. febr. 2. 16:22
 10/10 Pobeda98 válasza:

Kedves Hármas.

Ebben a bejegyzésben is kihavítottad más hibáját, ezzel igazoltad, hogy az vagy.

Üdv: Egy Nyelvtannáci.

tegnapelőtt 15:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!