Miféle biológiai jelenség az, amikor becsukod a szemed, és csillagokat látsz (mintha űrben repülnél), vagy szimetrikus/kaleidoskopikus képeket, vagy szabálytalan fényfoltokat?
szerintem az utólátáshoz van köze:
Az erős fénynek kitett fényreceptorok deszenzitiválódnak, ha ez a fény az érzékeny tartományukban éri őket. Még mindig kevésbé jeleznek a szokásosnál néhány másodperccel azután, hogy a fény kihunyt. Az ez alatt látott színekben ez a komponens kevésbé van jelen, mint egyébként; ez a jelenség vezet az utóképek kialakulásához, amikor is a szem tovább lát egy élénk színű figurát, de komplementer színben.
Nem néztem meg a linkelt oldalt, deha azt írja amit én fogok akkor elnézést kérek.
Na szerintem azért mert ugye,amikor bve csukod a szemed nem látsz (nyilvánvaló:)), de a szemed nem romlott el,tehát az agyad próbál látni és ekkor mindenféle képek keveregnek aszemed előtt. (Nem biztos hogy jó a válasz de kérlek ne szidj érte)
#4 sosem értettem, hogy mi értelme odaerőltetni egy választ, olyan kérdéshez, amiről halvány lila gőzünk nincs, más meg tapasztaltabb és körültekintőbb benne. jó tanácsként: többet ezt ne csináld, idegesítő.
köszönöm az eddigi válaszokat:)
#3 nem tudok annyira angolul, majd jobban átfürkészem a linket. a level 3.-nál csak LSD hatására látjuk azt?
oké.
de nem az volt a kérdés, hogy mire jársz:)
ha nehéz elmagyaráznod, akkor ugyan az a válasz marad:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!