szokták mondani ezt, jah. Mert aki jó a zeneelméletben annak valszeg jó agya van a matekhoz is. A zenei hangok olyanok, mint valami elbaszott (bonyolult) számrendszer.
2012. szept. 4. 15:46
2/23 anonim válasza:
A zenében elég sok szabályszerűség van, amiket matematikai eszközökkel is le lehet írni. Csak a zenében ezeket át lehet hágni, a matekban nem.
2012. szept. 4. 16:02
3/23 anonim válasza:
A zene és a tudományok, a fizika és a matematika közötti összefüggéseket Püthagorasztól kezdve a legnevesebb tudósok kutatták. Ha bővebben akarsz tájékozódni, figyelmedbe ajánlom:
Hát, én értek a zenéhez, bandám is van, de, hogy a matekhoz hülye vagyok az fix.xD (Bár ez szerintem tanár függő is, amit én pont kifogtam.)
2012. szept. 4. 17:03
5/23 anonim válasza:
4-es!
Ha azt mondod, hogy értesz a zenéhez, nem pedig hallásból játszol, akkor ki kell, hogy tudd számold a konszonáns akkordokat. (Én nem értek a zenéhez, csak valamikor - van már talán 45 éve is - tanították nekem.) Tehát teljesen hülye nem lehetsz a matematikához. De, ha megnézed az előző hozzászólásomban mellékelt linket, láthatod, hogy a zeneelméletet főleg nagytudású matematikusok alkották.
2012. szept. 4. 21:17
6/23 anonim válasza:
A zenéhez értek mert azt szenvedélyesen csinálom, de a matematikához személyiségemből kiindulva, sosem volt türelmem, mert már kicsi koromban elérték, hogy megutáljam.
2012. szept. 4. 21:25
7/23 anonim válasza:
6-os!
Ha a zenéhesz értesz, amint írod, akkor ugyebár ki tudod számolni az akkordokat is. Az is matematika ám, mégha nem is több egyszerű számtani feladatnál. Én nem értek a zenéhez, de zeneelméletet tanultam hajdanán. Ha az akkordokat csak úgy bemagolod, de matematikailag nem tudod kiszámolni, akkor meg miféle hozzáértésről beszélsz?
2012. szept. 4. 21:52
8/23 anonim válasza:
azért lehet valaki jó zenész, zeneelméleti tudás nélkül is. Sőt, még úgy is, ha alig tud pár akkordot. Simán lejátszhat olyan dolgokat, meg foghat olyan akkordokat, ami überkirályság, és egy zeneelméletis napokig törheti a fejét azon hogy az miért szól olyan jól, amikor nem is kéne neki :D
2012. szept. 4. 23:21
9/23 Tom Benko válasza:
Igen, van. A hangok, hangközök az egész számok arányaiban mennek például. Aki jó matekból, az általában amatôr szinten ért a zenéhez is, erre ismert példa Einstein. Vissza irányban is igaz, emlékeim szerint Bach is ilyen volt. De az, hogy szereted-e a matekot, már egyénfüggô.
2012. szept. 5. 06:58
10/23 anonim válasza:
Na igen, a fizikán keresztül is van kapcsolat, pl. a logaritmikus hangerő-érzet, a hangközök mértani sora, a hullámok összeadódása (lebegés), felharmonikusok (hangszín), stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!