Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Jehova Tanúi hamarabb a...

Jehova Tanúi hamarabb a koncentrációs táborokba kerültek, mint a zsidók?

Figyelt kérdés

Történelmi kérdés, nem tudtam, hogy hova tegyem fel.

Van itt a gyakorin egy nő/férfi Tanú, aki azt állítja, hogy Jehova Tanúi már jóval az első zsidó foglyok előtt a koncentrációs táborokba kerültek, mert kiálltak a vallásuk mellett, és nem fogtak fegyvert. Szerintem ez nem így van, viszont őszerinte történelmileg hiteles ez a dolog.

Azt is mondta, hogy Jehova Tanúi írtak egyedül Hitlernek, hogy szüntesse be a koncentrációs táborokat, és engedje szabadon az ott lévő foglyokat, közöttük szegény zsidókat. (Direkt emeltem ki a zsidókat, mivel ő is a zsidókat emelte ki.) Állítólag Hitler még el is ismerte az állhatatosságukat.

Ebből vajon mennyi igaz? Nem akarok ítélkező lenni úgy, hogy nem ismerem a valós tényeket, de szerintem ezt csak beadták nekik.

2012. aug. 30. 12:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Eléggé kamugyanús.

Szerintem csak egy újabb felekezet, amelyik kártérítést próbál kihúzni az emberekből, az utóbbi meg propaganda és megnyugtatás a zsidóknak hogy:"mi voltunk ott előbb, de azért szeretünk titeket".

2012. aug. 30. 12:38
 2/4 anonim válasza:
Az akkori rendszer nem tett különbséget a rendszer ellenségei között. Mindenkit egy időben kezdtek összegyűjteni.
2012. aug. 30. 13:47
 3/4 anonim ***** válasza:
A Wikipedia vagy a te forrásod alapján mondja ugyanezt, vagy közös forrásból van a két nyilatkozat. Mindenesetre érdekes, hogy előtte megejygzi, a börtönökben (a munkatáborok előtt) a Jehovások erős kisebbségben voltak, de a munkatáborokba egyből csak őket deportálták volna, az nonszensz. Mi értelme a börtönkapacitás 5%-ától "megszabadulni", és a többit bent tartani, ha ugyanúgy "ellenség"? Az biztos, hogy az első deportálásoknál már ott voltak, de nem egyedül.
2012. aug. 30. 23:39
 4/4 anonim válasza:
28%
Sziasztok! Tanú vagyok! Sajnos amit neked írt kedves kérdező a testvérnő az igaz. Legalábbis az biztos hogy minket már előbb begyűjtöttek. Sok testvér és testvér nő került koncentrációs táborba és szállították el őket máshova ahol dolgozniuk kellet. A zsidók viszont csak később csatlakoztak a koncentrációs táborhoz. És igaz ami igaz tényleg történelmileg is igaz. Az már más kérdés hogy lehet nem fogsz róla sokat találni. Mert zsidókat hatalmas betűkkel kiemelik a tanúkat pedig az apró betűs részbe teszik.(elnézést h, így fogalmazok) Például mikor haitin volt az a hatlmas földrengés. Nekünk is sok testvérnőnk és Testvérünk megsérül és meghalt ott. Magyarországon élő Testvéreink már rögtön a földrengés után másnap intézkedni kezdtek hogy ételt,gyógyszereket,ruhákat stb... gyűjtsön a Haitin élőknek. Mi voltunk az első mentő csapat aki kiért Haitire és elkezdett segíteni. Csakhogy mi nem csak testvéreinken segítettünk hanem az ott élő minden emberen megpróbáltunk (azokon is akik nem voltak tanúk). Nem sokkal később megérkeztek a többi szervezetek is akik segíteni próbáltak. Természetesen erről sem lehetett hallani a híradóban. És nem verték hatalmas dobra hogy: JEHOVA TANÚI VOLTAK AZ ELSŐ KIÉRKEZŐ SZERVEZET AKIK SEGÍTENI PRÓBÁLTAK!!!! Helyette a keresztény katolikus egyházat hangsúlyozták, nem is egyszer. Szomorú de így van. Ezek alapján a koncentrációs táborban is hasonló volt a helyzet ott sem verték nagy dobra h, minket is be gyűjtöttek és hogy a zsidók csak mi utánunk jöttek. Ott is inkáb az maradt meg mindenkiben hogy csak a zsidók voltak és ők szenvedtek a legtöbbet stb.... Valamivel ki kell tölteni az emberek fejét és az semmi kép nem szólhat Jehova Tanúiról!! (Elnézést ha bárkit is megsértettem a hozzászólásommal, nem volt szándékomban.) 19/L
2012. szept. 21. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!