Jehova Tanúi hamarabb a koncentrációs táborokba kerültek, mint a zsidók?
Történelmi kérdés, nem tudtam, hogy hova tegyem fel.
Van itt a gyakorin egy nő/férfi Tanú, aki azt állítja, hogy Jehova Tanúi már jóval az első zsidó foglyok előtt a koncentrációs táborokba kerültek, mert kiálltak a vallásuk mellett, és nem fogtak fegyvert. Szerintem ez nem így van, viszont őszerinte történelmileg hiteles ez a dolog.
Azt is mondta, hogy Jehova Tanúi írtak egyedül Hitlernek, hogy szüntesse be a koncentrációs táborokat, és engedje szabadon az ott lévő foglyokat, közöttük szegény zsidókat. (Direkt emeltem ki a zsidókat, mivel ő is a zsidókat emelte ki.) Állítólag Hitler még el is ismerte az állhatatosságukat.
Ebből vajon mennyi igaz? Nem akarok ítélkező lenni úgy, hogy nem ismerem a valós tényeket, de szerintem ezt csak beadták nekik.
Eléggé kamugyanús.
Szerintem csak egy újabb felekezet, amelyik kártérítést próbál kihúzni az emberekből, az utóbbi meg propaganda és megnyugtatás a zsidóknak hogy:"mi voltunk ott előbb, de azért szeretünk titeket".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!