Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Dns tesztel megállapítható a...

Dns tesztel megállapítható a családfa?

Figyelt kérdés
Vagy akármilyen más tesztel. Nem apasági vizsgálatra vagyok kiváncsi hanem arra, hogy nagyvonalakban megállapítható-e hogy honnan származik az az ág amihez tartozok az idők során milyen utat járt be?

2012. aug. 11. 20:44
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem, annyi jönne ki, hogy ember vagy :) Mondjuk ott vannak a marker-gének, elvileg azok alapján próbálják megállapítani az emberiség bölcsőjét. Inkább a levéltár.
2012. aug. 11. 20:55
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A DNS-tesz csak igazol, de tud egy valószínűséget is mondani a markerek alapján, hogy melyik populációból származó lehet a minta. De ez csak egy valószínűség, lehet, hogy egy másik populáció tagja volt a felmenőd, csak ott ez a marker-eloszlás nem jellemző, de pont ő volt a kivétel. A levéltár jobb. A DNS-teszt utólag tud igazolni még pár dolgot (pl. kihantolt maradványokkal összevetés, valóban XY leszármazottja vagy-e), viszont ha az jön ki, hogy az üknagymamád félrelépett, akkor ugyanúgy meg van lőve mindkét módszer. :)

(Tudom, van errefelé egy válaszoló, aki ilyen helyen dolgozik, és ők igazolják neked, melyik populációból szérmazol, és csak a te DNS-mintád kell hozzá, és mér árajánlatot is ad. Azért egyszer nézz meg egy ilyen vizsgálatot, nem olyan egyszerű az, hogy én most megmondom, hogy te kelet-balti vagy.)

2012. aug. 11. 21:07
 3/3 anonim ***** válasza:
2012. aug. 12. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!