Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan tanuljak hogy azért...

Hogyan tanuljak hogy azért nekem is jó legyen, TIPPEKET?

Figyelt kérdés
a lényeg hogy sajna 4 ből buktam,sajnos a számitógép miatt(számitógéphez nagyon értek .országos versenyt nyertem,ja és még Filmeket szoktam rendezni,szóval ez a téma is érdekel) nem lennék én hülye gyerek csak baszok tanulni a számitógép miatt:) de a kérdés:hogy tanuljak meg 4 tantárgyol 2 hetem van(mult évben ais buktam,nem atanultam de átmentem) most akarok tanulni ,nem szeretném ott hagyni az osztályt:) valami otletet,hogy tanuljak hogy nekem se legyen rossz és unalmas::)? köszi

2012. aug. 5. 23:07
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
ja és még annyi hogy,érdekel a fizika és a tudomány:) minden nap nézek kisérleteket:) és toltok re kulon szoló filmeket,természettudományról,és stb.:) szóval érdekel engem a téma csak nem bírok tanulni,unalmas:) tippeket!:)
2012. aug. 5. 23:09
 2/12 anonim ***** válasza:
melyek ezek a tantárgyak?
2012. aug. 6. 00:01
 3/12 A kérdező kommentje:

matek,angol,földrajz,magyar:S

ahogy haza érek,már azonnal gép,és akármit csinálok nem tudok leszálni róla,nagyon érdekel a dolog:):D

2012. aug. 6. 00:12
 4/12 A kérdező kommentje:
de számitástechnika téren,nagyon. értek:) egy főiskolánál is jobban értek a gépekhez:) csináltam már szervereket online játékokhoz,volt már hogy az emberek hozzám jöttek hogy segitsek nekik nem egy PC üzletbe:)
2012. aug. 6. 00:14
 5/12 anonim ***** válasza:

hát én a szüleid helyében kihúznám a gépet a konnektorból, és elzárnám egy szekrénybe(neked is ezt az önkontrollt javaslom,ha már a szüleid nem teszik meg)...

és addig add oda valakinek a szekrénykulcsot is,de valaki olyannak,aki szigorú tud veled lenni, és nem adja oda a kulcsot,ha már a szüleid ennyire nem foglalkoznak veled...

2012. aug. 6. 00:19
 6/12 A kérdező kommentje:
foglalkoznak:) minden áron azt akarják hogy tanuljak.. tanuljak tanuljak,de leülök a matekkönyv elé,majd anyu is oda ül és,adja a feladatokat,de én szarrá unom magam...és anyu már tiszta ideg hogy elalszok miközben magyarázz.DD:
2012. aug. 6. 00:22
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Márpedig a matek és az angol kell a programozáshoz, tehát ha továbbra is érteni akarsz a számítógépekhez, és mondjuk egyetemre tervezel, feküdj rá minél előbb. Legyen az a motivációd, hogy most ugyan nyerhetsz versenyeket, de az egyetemen csak kullogni fogsz a többiek után, ha nem megy a matek. A földrajz és a magyar jobbára lexikális tudást igényel, bár a nyelvtan hasznos, ha programnyelveken töri az ember a fejét. Szóval marad az első lépésként, hogy zárják el tőled a gépet, szabályos gépmegvonás, majd lesz motivációd, hogy addig nincs gép,amíg nem viszel haza jó jegyeket.

A második: kezdj el programozni, pillanatokon belül érezni fogod a matek és az angol szükségét. A fizikát is jól lehet ezzel gyakorolni (nem tanulni, gyakorolni). A "magolós" tárgyakhoz meg készíthetsz akkor egy saját viszgaprogramot, ami kikérdezi tőled a dolgokat (pl. egy remek garfikus földrajz tanuló program szerintem még az osztálytársaidat is érdekelné, sőt, az iskolát is). De ez a második lépcső. Ehhez az kell, hogy hagyd abba a gépezést, ülj le tanulni, és menj át mindenből, különben meg fogsz bukni és akkor ohne gép. Mert a szüleid helyében én igen komoly eltiltást vezetnék be.

2012. aug. 6. 01:21
 8/12 anonim ***** válasza:
4-ből nincsen pótvizsga,nem tudtad kisfiú ? szerencséd van nem kell vizsgáznod, járhatod újra, úgyis bebuktad vóna.
2012. aug. 6. 06:33
 9/12 anonim ***** válasza:

Vizsgáltasd ki magad. Ha igaz amit mondasz, akkor kiválóan értesz az informatikához, de a többi tantárgyból meg buksz. Már abból át kéne menned hogy odafigyelsz órán, nem is kellene leülnöd tanulni, ilyen aggyal. Szerintem ez már rendellenesség kategória, keress meg egy hozzáértő orvost/pszichiátert.

G.

2012. aug. 6. 10:55
 10/12 anonim ***** válasza:

Csodák csak Alice számára léteznek, neki is csak Csodaországban.

Sajnálatos, de csak egy mód van rá. Tanulni kell. Lehetsz számítógépes zseni, de valójában beszűkült szakbarbár leszel, ha mással nem foglalkozol. És mielőbb, mert ha a gépezés szokásoddá merevedik, rettenetes kín kikeveredni belőle. Többnyire nem megy egyedül.

Önmagad te ismered legjobban, de kérhetsz segítséget olyan tanárodtól is, akiben megbízol. Keress magadnak motivációt (nem vesznek fel felsőbb iskolába; nem fogsz tudni jól elhelyezkedni, legfeljebb rabszolgának; programozásban, rendszerszervezésben hamar megakadsz, mert más ismeretek is elengedhetetlenek; néhány ember apró csodálatán és alkalmi segítségeken nem tudsz túllépni; igazából semmi hasznosat és pénzkereső foglalkozást nem tudsz végezni; végül elkallódsz).

Persze közvetlenebb és mindennapi motivációt is kereshetsz, sőt ez a jó módszer - például képes vagy egyáltalán egy matekpéldát - nem megoldani, a lényegét megérteni és másnak elmagyarázni? Próbáld ki magad, a szerverek szerelésének technikájával meg tudsz tanulni 50 angol kifejezést? Az informatika legtöbb fogalmát ma is angol szavakkal fejezik ki.

A tanulás, vagy bármi akkor unalmas, ha nem érted a célját. Gondold végig, a matek, a földrajz, vagy akármi milyen hasznot eredményez a későbbiekben. Milyen előnyt érhetsz el vele. Tűzz ki apró célokat bennük, és kérdezd meg magadtól: képes vagyok én erre, vagy már begyöpösödtem?

A magyart se hanyagold, a saját problémáidat, gondolataidat nem árt megfogalmazni tudni, mások gondolatát megérteni. Ezt hívják kommunikációnak. Ha pedig megfontoltan fogalmazol, ki fog derülni, hogy bizonyos töltelékszavak a témában nem fejeznek ki semmit - hacsak rólad nem állítanak ki akaratlanul is bizonyítványt.

2012. aug. 6. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!