Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mennyi az esélye annak hogy...

Mennyi az esélye annak hogy olyan védőpajzsokat fejlesszünk ki a harci eszközeinkre, mint amely a Csillagok Háborújába, és a Star Trekbe vannak? Milyen ehhez hasonló technológiák vannak?

Figyelt kérdés
Írok egy regényt, amiben megpróbálok mindent realisztikusra megcsinálni. És ez alól a pajzsok kérdése sem kivétel.
2009. júl. 19. 14:03
 1/5 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem minden csak idő kérdése. Ha a regényed elég messze játszódik a jövőben, akkor simán lehetséges.

De egyébként a védőpajzs szerintem eléggé lerágott csont, mindenhol az van. Inkább találj ki helyette vmi újat. Pl. a hajó valahogy fázist vált, így ártalmatlanul keresztülmegy rajta a lövedék, vagy ilyesmi. Légy kreatív! :)

2009. júl. 19. 14:24
 2/5 anonim ***** válasza:
80%
Ha a Jetix adót nézed gyermeke számára sugározva ajövő összes fegyvernemét fél óra alatt megismerheted.-Egy gyakorló nagymama
2009. júl. 19. 14:45
 3/5 anonim ***** válasza:

Steampunk, sci-fi, fantasy. Testvérek és egyikük sem a realizmusukról híresek. Mégis sokaknak adtak ötletet,sok tudósnak, kutatónak. A pajzs sosem lesz lerágott csont :) De tényleg próbálj kitalálna valami újat is. De a sci-fi írás lényege az idő, rád van bízva. Te döntöd el, mi mikor és hogyan lesz :)

Amúgy mostanában még egy mágneses pajzs is milliókat érne,nem kell feltétlenül erőpajzs :) És még elérhetőbb is a mai technológiákkal. De enegria pajzs is lesz 50 éven belül, szerintem :)

2009. júl. 19. 15:04
 4/5 anonim ***** válasza:
És sok szerencsét!
2009. júl. 19. 15:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem sok az esélye. A pajzs attól függ, mi ellen akar védeni. A csillagok háborújában nem tudom, mi a rákkal tüzelnek, nem lézer az biztos (azt nem látod és gyorsabban megy ennél, mondhatni fénysebességgel...), és nem is valami anyag, szóval nehéz megmondani, mi ellen kéne védekezni.

Anyagpajzsot nem hiszem, hogy kifejlesztünk, mivel az antigravitáció elméletileg is problémás (a negatív tömegű anyag is ugyanúgy lefelé esne pl itt). Lézer ellen tükör.

2009. júl. 20. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!