A 2. vh-s emberkísérletek közé soroljuk-e a két atombomba ledobását?
Szerintem tömegpusztító fegyver éles bevetése, az nem emberkísérlet.
A Castle Bravonál, ahol egy japán halászok kapták a nyakukba a kihullást, na az inkább volt emberkísérlet.
A halászok véletlen kapták a nyakukba, szóval az semmiképpen sem ember kísérlet volt, hanem baleset.
Viszont a világháborúban direkt a japán városok (és civilek) nyakába dobták, miközben lehet, hogy elég lett volna egy olyan helyen megmutatni a japánoknak, hogy elegen lássák, de keveseknek legyen baja, így az inkább volt emberkísérlet.
Szóval én azon az állásponton vagyok, hogy az volt.
Aminek elkövetése mellett az az egyetlen értelmes érv, hogy ilyet még nem láttunk, próbáljuk ki, tehát emberkísérlet volt.
Bűncselekmény, mint minden olyan emberkísérlet, aminél az alany beleegyezése nélkül, tudatosan veszélybe sodorják annak életét. És háborús bűncselekmény, mivel háború volt, és sok civilt megöltek valószínűleg feleslegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!