Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Jó tanuló szeretnék lenni....

Jó tanuló szeretnék lenni. De, hogyan?

Figyelt kérdés
vizuális tipus vagyok ezért mindig úgy tanultam, hogy kijeggyzetteltem a fontos dolgokat a könyvből(de, előtte nem olvastam el a könyvet) most nemrég olvastam, hogy értően el kell olvasni a könyvnek az adott anyagát és csak utána kell le írni a dolgokat. tegnap ezt ki is próbáltam de, semmi eredmény. ugyanúgy volt mint tavaly, hiába olvastam és le is írtam az anyagot de, így sem tudtam semmit. elhatároztam, hogy jövőre jó tanuló akarok lenni nem úgy mint most és eddig, hogy csak 2-3 voltam évvégén.
2012. aug. 2. 14:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jó esetben főleg azon múlik a jótanulóság, hogy érdekelnek az adott tárgyak.

Pl ha imádsz kirándulni, szereted a hegyeket, mondjuk a Mátrát, akkor ha alapos vagy, akkor földrajz órán odafigyelsz, hgoy hogyan is keletkezett a Mátra, vagy más hasonló hegység, és egyre jobban belemélyedsz, és magadtól is felvetődnek kérdéseid, aminek utánanézel, és tulajdonképpen így nem is tanulás az egész, hanem játék, szenvedély. Vagy anyud elsózza a levest, és te mint kíváncsi gyerek, utánajársz, hogy mi is az a só, és más egyéb a kémiában.

Persze vannak magolós gyerekek, ők a szép ötös bizonyítványt hozzák rendszeresen, de nekik leginkább csak szorgalmuk van, eszük kevesebb, és pár év után semmit nem tudnak az anyagból.

Iskolásként nehezebb lelkesedni egyes tárgyakért. Legtöbb embernél később alakul ez ki, és akkor pár nap alatt behozzák egy könyv elolvasásával azt, amit a suliban nem tanultak meg.

Az osztályzat tehát nem egyenlő az ésszel! Az csak a további felvételikhez kell.

2012. aug. 2. 14:45
 2/5 anonim ***** válasza:
83%

Én is vizuális típus vagyok valamennyire,főleg látás,de hallás alapján is tudok tanulni,valahogy a kettőt kombinálva,és én jó tanuló vagyok.

Nekem az a technikám,hogy rengeteget ismétlem az adott anyag részeit,külön-külön.Ha van egy adott anyagrész,akkor először felbontom kisebb részekre és ezeket a részeket kezdem megtanulni,és rengetegszer elismételni(ahányszor csak szükséges,nekem 2-3 ismétlés után már megvan).Ha mindegyik résszel végeztem,akkor átismétlem az egész anyagot,amit feladtak(tehát újra összerakom a részekből az anyagot,ezt is kb 2-szer,utána már megy).Ha van olyan rész,amit nem értek annyira,vagy nehezebben megy,akkor az több ismétlést igényel.

Én ezt a technikát alkalmazom,nekem mindig bevált. :)

2012. aug. 2. 14:48
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok

Hozzáteszem,hogy ez nem magolás,hanem alapos tanulás,neme legalábbis nagyon sokáig megmarad így az anyag.

2012. aug. 2. 14:50
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mind a két választ. az első válaszolóhoz meg csak annyit szeretnék hozzá szólni, hogy: igen, igaza van de, ha most nem tudok jó jegyeket szerezni és nem leszek okos akkor nem fog menni az érettségi és nem lesz semmi esélyem bekerülni egy jó egyetemre, amúgy engem inkább a bológia érdekel inkább.a második válszolónak meg köszönöm, ki fogom még ma próbálni.
2012. aug. 2. 14:56
 5/5 zsomkovacs ***** válasza:
Ha vizuális típus vagy, akkor a mind map-ek készítésének és a villámkártyáknak nézz utána. Nagyon sokat tudnak segíteni.
2012. aug. 4. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!