Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi az, hogy szörnyethal?

Mi az, hogy szörnyethal?

Figyelt kérdés
Mivel nem találtam jobb kategóriát, ezért ide írtam. Sokszor lehet hallani, hogy balesetben emberek szörnyethalnak. Ez csak egy jelző, ami arra utal, hogy borzalmas haláluk volt? Netán a halál követlen oka, pl. egy olyan ijedtség, ami akkora sokkot vált ki, hogy az pl. szívmegálláshoz vezet? Mikor és mire használják pontosan ezt a kifejezést?
2009. júl. 17. 21:24
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
62%
Váraltan, súlyos sérülésből bekövetkezett halál. Sztem.
2009. júl. 17. 21:28
 2/25 anonim ***** válasza:
19%
Onnan ered, hogy amikor meghal, előtte hirtelen lát egy szörnyet. Sztem .... nemtom.
2009. júl. 17. 21:42
 3/25 anonim ***** válasza:
35%
Borzalmas halálmód :S élve elégetés, összeroncsolódás, nem is írok többet, rossz belegondolni is :S
2009. júl. 17. 21:57
 4/25 anonim ***** válasza:
70%
A szörnyethalás azonnali halált jelent, ha jól tudom. Olyan gyorsan történik, hogy szinte észre sem veszed (bár ez kicsit morbid, de valami ilyesmi). Vagyis fájdalom nélküli.
2009. júl. 17. 22:11
 5/25 anonim válasza:
71%
Utolsónak igaza van. Hirtelen megtörtént, fájdalommentes halál. Meg se érzi de már nem él ugye.
2009. júl. 17. 22:19
 6/25 anonim válasza:
24%
szerintem szörnyet hall tehát hallja a szörnyet
2009. júl. 17. 22:55
 7/25 anonim ***** válasza:
65%
Benne van a nevében a halálnem. Pld. egy infarktusban nincs "szörnyethalás". Ott azonnali halál van. A szörnyethal olyasmire utal, hogy szörnyű, nem mindennapi körülmények között hal meg az illető. Valószínű az is benne van, hogy szörnyen nézhez ki ebben a halálnemben /pld. szétroncsolódik, elég, stb./
2009. júl. 17. 22:57
 8/25 anonim ***** válasza:
36%
Szörnyet halni úgy kell, hogy hirtelen, azonnal. Nem mondom, hogy fájdalommentes, mert nem tudjuk ki mit érzékel, de az a lényege, hogy nem agonizál.
2009. júl. 18. 12:27
 9/25 anonim ***** válasza:
53%

"Szörnyet halni úgy kell, hogy hirtelen, azonnal."

Azonnal, de nem egészen hirtelen. Nincs agónia, de van rémület. A tipikus példa az autó- és repülőszerencsétlenség, vagy a kiugrás egy épületből.

2009. júl. 21. 21:58
 10/25 anonim ***** válasza:
50%
Én úgy tudtam hogy néhány ember úgy hal szörnyet hogy ha pl: kiugrik az ablakon
2009. aug. 24. 17:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!