Ha az emberiség kipusztulna a természet mennyi idő alatt hódítaná vissza a Földet?
Mikorra bomlanának le a hulladékaink.
Az épületek meddig bírnák. Egyáltalán hány évig lenne nyoma a civilizációnak?
Nézd meg Csernobilt hogy néz ki most.Ha a piramisok fennmaradtak akkor egy New York méretű város is felismerhető lesz egy ideig.
A Háború a Földön című könyvben/filmben 1000évvel az emberiség majdnem teljes kiirtása után még sok dolog fennmaradt,romos épületek,üveg,autópályák stb(Ok a szerző túloz hogy 1000 év után pár vadászó vadember összerak egy vitézseregre elég vadászgépet,ennyi erővel a honfoglalók fegyvereivel máig lehetne harcolni)
A magyar utakat kb 5év után megenné a kátyú szerintem :D
tess, itt asszem vannak videók róla, régebben láttam párat, de most nekem nem hozta be, nézz szét az oldalon
Az épületek kb 10-50 ezer év és elporladnak,amennyiben nem kerül föld alá.
A műanyagok,nylon zacskóknak bár van amelyik 50 ezer évig tart lebomlása,látszatra hamar eltűnnének hisz a sima föld már évtizedek alatt el lepné,és azon növények fejlődnek és ezek további földet "fognának meg" és így aztán csak növekedne felette az avaros,humuszos föld réteg.
Én szerintem max. 100.000-200.000 év és eltűnne a felszínről minden emberi kéz alkotta tárgy,és csak a földben maradna meg "védve" a környezeti eróziótól az épület maradványok egy része,ezek korlátlan ideig megmaradnának,a földben /amennyiben nem hozza felszínre valamilyen természeti erő/.
Az üveg a legjobb anyag: 1 millió év alatt bomlik el, és ezaz időszak alatt végtelenszer újrahasznosítható :)
Ha most hirtelen eltűnne az ember, akkor sztem pár száz év alatt mindenhol növények meg állatok lennének.
Hát szerintem a civilizáció nyoma nagyon-nagyon sokáig megmaradna, még pár millió év múlva is lennének maradványai.. Gondolj csak bele a sok muanyag, meg minden.. Ez nem tunik el egyik évrol a másikra!
De viszont olyan 20-30 év múlva sokkal tobb állat lenne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!