Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen beszédzavar lehet ez?

Milyen beszédzavar lehet ez?

Figyelt kérdés
Előfordul, hogy a mondat kezdőbetűjét nem tudom kiejteni ( rendszerint mássalhangzókat ), hiába próbálok hangot képezni, amikor megszólalok, nem tudom kimondani. Mitől lehet ez? Idegrendszeri zavarra tippelnék, van ennek valami pontos neve?
2012. júl. 30. 20:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Ugyanez a problémám, a dadogás egyik formája.
2012. júl. 30. 20:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Csak a mondat első hangját? A mondaton belül akadozás nélkül ki tudod ejteni a szókezdő hangokat?

Mindenesetre nézd át ezt az oldalt:

[link]

Nem tudom, hány éves vagy, de gondolom, nem kicsi korod óta áll fenn a probléma, mert akkor kellett volna járnod logopédushoz.

Így elképzelhető, hogy pszichésen dadogsz, azaz valamilyen lelki ok áll a háttérben.

Mindenképp azt javaslom, hogy keress fel szakembert, aki nem csak diagnosztizálni tudja a beszédzavart, hanem javítani is. :)

2012. júl. 30. 22:31
 3/3 anonim válasza:

Nekem az 5. osztálytól kezdve van beszédzavarom. Az előtt én beszéltem a legszebben (mondják mások). Azóta meg időszakosan dadogok egyszer igen egyszer meg hetekig semmi. Eleinte nekem is csak annyi volt a bajom, hogy a mondato nem tudtam elkezdeni :S

A megoldás: Tanulj sok verset és szépen szavald el más előtt, mert ha egyedül vagy akkor nem dadogsz ugye? Vagy mint egy ősi szónok te is tegyél követ a nyelved alá és úgy próbálj meg beszélni a szabdidődben.

2012. aug. 10. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!