Szeptemberre kell a Rab ember fiaiból az olvasónapőló? Itt van egy kérdés amire nem tudok válaszolni: Főbb sereplök jellemzése?
A főszereplők a művekben bemutatásra kerülnek, a tetteikből is kirajzolódik hogy mi jellemző rájuk. Olvasás során ezekkel találkozol is, csak figyelni kell és megjegyezni.
Ha pedig nem olvasod el, azzal itt nem tudnak mit kezdeni mások, érettségin sem fogsz arra hivatkozni, hogy bocs, de ezt nem olvastam.
Szeptemberig még van egy hónap.
96 oldalról van szó, ezt másfél-két óra alatt el lehet olvasni, ne viccelj már hogy erre nem vagy képes.
Lehet, hogy ezt még nem érted igazán, de neked sem jó, ha nem saját magad végzed el a kötelezettségeidet. Ha mindig másokra számítasz, nem fogsz tudni soha semmit. A tudásért meg kell dolgozni.
Olvasd el a könyvet; jó tanács: nézd át előzetesen a kérdéseket, amikre majd válaszolnod kell, és ezekre a témákra különösen figyelj olvasás közben. Ha találkozol valamelyikkel, már írhatod is a választ a megfelelő helyre; vagy készíthetsz magadnak jegyzeteket is, amelyek alapján később összeállítod az olvasónaplót.
A szereplőkről pedig mindenképp írd le egy lapra vagy egy füzetbe, amit lehet tudni, így könnyebb lesz megírni a jellemzésüket.
Megnéztem a saját példányomat: előszóval együtt 131 oldal, az A/4-es lapnak ~ a harmada. Ez normál olvasási tempóval, az ismeretlen szavak értelmezésével vagy kiszótárazásával, és a jegyzeteléssel, majd a naplóírással együtt is legfeljebb 4 - 5 órás munka. Bőven van időd tehát, de szerintem kezdj neki mielőbb, ne halasztgasd.
És gondolj arra, hogy a kötelező olvasmányok által bővül a szókincsed, javul a fogalmazási képességed, szélesedik a látóköröd, gyarapszik a tudásod, beleláthatsz más korokba, emberi sorsokba stb., tehát plusz élményt ad maga a történet. Olvasni tehát jóóóó. :)
Szeretek olvasni!De ezt a könyvet nem fogom kiolvasni!Egy unalmas könyv!
2.EZ AZ OLdALNAK A CÍME GYAKORI KÉRDÉSEK SZERINTEM TI IS TUDJÁTOK,HOGY AZÉRT ÍRTAM KI EZT A KÉRDÉST,HOGY SEGÍTSETEK!
Ezt a kérdést azért írtad ki, mert lusta vagy egy 80 oldalas könyvet kiolvasni. Ennyi, ezt kár is szépíteni.
A háború és béke is lesz kötelező olvasmány - na az tényleg hosszú én unalmas, majd akkor is idejössz sírni, hogy valaki mesélje el miről szól?
Én többször is olvastam már a könyvet, szerintem nem unalmas.
Hogy szerinted unalmas-e, azt majd azután tudod megállapítani, hogy kiolvastad, addig nem.
És ne panaszkodj, mert segítettünk: leírtuk, hogy mi a legjobb megoldás számodra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!