Tűzgolyó készítése?
Az lenne a kérdésem, hogy megcsináltam én is egy tűzgolyót a következő videó alapján:
http://www.youtube.com/watch?v=uzkNI4YIU2o
A kérdés az, hogy mi lenne a legmegfelelőbb gyúlékony folyadék, ami itthon is könnyen beszerezhető és amitől ilyen hatást érek el (nem ég gyorsan, tartható a kézben).
Az öngyújtóbenzin amit a videón használ relatíve könnyen beszerezhető. Ilyet használnak pl. a Zippo (meg más márkájú, de ugyanúgy működő) öngyújtókban.
A kommentek között azt írják, hogy sima benzinnel nem lehet megcsinálni. Meg WD40-nel sem. Egy másik kommentelő azt írja, hogy körömlakklemosóval megcsinálta.
De nem bíznék a youtube-os kommentekben.
Meg azért ha kipróbálod vigyázz, pl. a kezedre. Meg a gyúlékony folyadékkal, mert vízzel nem biztos hogy el tudod oltani. Viszont jó ha van a közelben pl. egy vödör hideg víz, ha megégeted a kezedet, akkor bele tudod tenni hűtésre azonnal.
köszönöm a gyors válaszokat :)
eddig csak benzinnel csináltam, azzal tényleg nem működött mert túl hamar elégett az egész. Körömlakklemosóval is próbáltam, na azzal jó lett, sokáig bírta, de kicsit égette a kezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!