A tudósok miért nem fejlesztenek ki egy olyan szert, amivel a csecsemők mondjuk 5 év alatt megérnek 18 éves szintre agyilag és testileg is?
Nem olvastad véletlenül Stephen King Setét Torony sorozatának 5. részét, a Callali farkasok címűt? Ha nem, olvasd el, választ ad a kérdésedre.
Amúgy nem érnénk vele semmit, még akkor sem, ha sikerülne, és még akkor sem, ha a társadalmi problémákat megoldhatnánk (ami lehetetlen). Ott állna egy 18 éves, testileg érett ember - 5 éves szellemi színvonallal. Mert ugyebár a tudást fel is kell szedni valahol, nem azért tanulsz az iskolában (már aki), mert ez amúgy is beleszállna a fejedbe. De ha csak egyszerű paraszti munkákra tanítjuk őket, az sem elég. 5 év alatt? Ne viccelj.
És mit érne ez az egész,
-Lenne 12 milliárd földműves,mert ha mindenki ellátja magát,akkor a többi foglalkozásra nem is lenne idő,hely,energia.
-Romba dőlne ezáltal az ipar is,nem lenne helye az intézményeknek,helyette minden egyes hektáron egy-egy házikó,meg sok termőföld.
-Nem lennének így új kutatások sem,hacsak nem a tejes Mariskanéni nem jönne rá hogy van jobb vajkészítő eszköz a köpülőnél,mivel nem lenne hely egy laboratóriumnak sem az egész bolygón.
-ha nincs hely semminek(mivel mindenki ellátja magát,tehát egy-egy hektár/fő lenne mindenki területe)
ezért erőművek,fontos közintézmények(pl kórház)sem lennének,ergó a társadalom az ókori szint alá süllyedne vissza.
Az egyenesen baromság(már bocsánat),hogy korlátozzuk a szaporulatot.Kínában már van ilyen,nem is tetszik az embereknek a dolog,egyszerűen korlátozná a jogokat,az pedig semmi jót nem szülne.
Ha tényleg valami értelmeset is akarsz ezzel és meg akarod menteni a keresztény Európát akkor inkább olvaszd ki a déli-sarkot és vígan élhet ott akár egész Európa,még ennek is több értelme lenne.
A gondok pedig nem arról híresek,hogy megoldják önmagukat.
Szerintem foglalkozz egy kicsit társadalomföldrajzzal,mert azzal amit most kieszeltél,csak romba döntenéd a civilizációt,nem lenne semmilyen hatása,ami miatt megérné az emberiségnek.
Lehet, hogy már más is leírta, bocsi.
Szóval az agy fejlődése túlnyomórészt a környező ingerek hatására történik, nem csak genetikai jellegű folyamat. Szóval ahhoz, hogy kifejlődjön, szükség van arra a pl. 18 évre, anélkül nem lenne más, csak egy 18 éves, értelmileg nagyon erősen visszamaradt kretén. És ez nem "szer" kérdése. Nem egy képregényben élünk. :DD
"amúgy jó lenne, ha a tudósok szárnyat is fejlesztenének az embernek"
Neked felesleges. Liba vagy te szárnyak nélkül is.
#37: ott a "Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik?" gomb, szerintem az praktikusabb, mint a hozzászólás. :)
Kérdező: Hülye vagy. Nem kicsit, nagyon.
Az orvostudomány még messze nem tart ott, hogy ilyen mértékben gyorsítsa az emberek fejlődését. A társadalmi következményeket meg már leírták.
Attól, hogy te teljesen hülye vagy a világot illetően, és a szép kis rózsaszín burkodban alkotod az idiótábbnál idiótább kérdéseidet még nem jelenti azt, hogy bármi értelem is szorult a csöppnyi agyadba. Sőt! Gyakorlatilag én már őszintén remélem, hogy a hülyeséged miatt egyszer elüt egy busz. Vagy kettő!
G.
Szentséges Isten! :O Én is mínuszt kaptam?!?!?! :(:(:(
Én ezt nem élem túúúúúl!!!!! :'(
XDXDXD
Ma számoltam meg, ~1800 válaszom van.
Szerinted, őszintén, meghat az, hogy te engem lepontozol?
A saját hülyeséged miatt jöttek ilyen kommentek. Amúgy köszi, de megért egy lepontozást az, hogy jól megmondhattam neked. Jól esett. :)
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!